Összehasonlították a Samsung Galaxy Watch 4 okosórát néhány orvosi eszközzel

A dél-korteai vállalat eddigi legújabb okosóráját, a Samsung Galaxy Watch 4-et egy tesztnek vetették alá, ahol összehasonlították néhány orvosi eszközzel. Mutatjuk, hogy mi derült ki ebből.

A Samsung Galaxy Watch 4 sorozat még tavaly augusztusban debütált a Samsung Galaxy Z Fold 3 és Samsung Galaxy Z Flip 3 okostelefonok mellett.

A készülékre elég nagy a kereslet, ami annak köszönhető, hogy rengeteg orvosi paramétert tudunk mérni a készülékekkel, ha mellé Samsung okostelefonunk is van, másrészt azért, mert rendszert váltottak, így még több alkalmazás érhető el rá, mint az előd modellekre, amiket a Play Áruházból lehet letölteni.

watch 4

Hamarosan érkezik a Samsung Galaxy Watch 5 sorozat, de a napokban mégis a Samsung Galaxy Watch 4 készülékekről érkeztek hírek, ugyanis 7 kutató összehasonlította ezeket néhány orvosi műszerrel. A forrás kiemeli, hogy a tesztet végző emberekből 6 kutató a Samsungnál dolgozik, egy pedig külsős volt.

Egy a Sleep Health folyóiratban közzétett tanulmányban az alvást és a vér-oxigénszint mérést vették figyelembe a Samsung eszközével és az adott orvosi céleszközökkel. A teszt szerint az okosóra kicsit pontosabban tudja mérni az spO2 szintet, ugyanis itt a készülék máshogyan gyűjti az adatokat. Míg az okosóra impulzus-oximetriára támaszkodik, addig az orvosi műszerek CO-oximéterre. Másrészt kiemelik, hogy az alvás figyelésénél is pontos adatokat gyűjthetünk, ami fontos lehet a mai világban, hiszen nagyon sokan szenvednek valamilyen alvászavarban.


Forrás