Promóciós képen bukkant fel a Huawei Mate 30 Pro

Ma felkerült a Weibo-ra egy elég hitelesnek tűnő promóciós kép a Mate 30 Pro-ról. A látottak megerősítik azokat, amiket eddig lehetett hallani a Huawei új csúcsmobiljáról, a kamera sziget úgy tűnik valóban kör alakú lesz, a notch marad, a kijelző pedig két oldalt ívelt.

REVO2

A bemutatóig azért nem árt pletykaszinten kezelni a látottakat, annak ellenére is, hogy eléggé hivatalosnak tűnik a kép. Az elmúlt két évben mindig októberben mutatták be a Mate széria legújabb tagjait, majd novemberben kerültek forgalomba a készülékek. A hónap elején tartott fejlesztői konferencián Wang Chenglu a Huawei fogyasztói üzletágának szoftverfejlesztésért felelős részlegének elnöke arra utalt, hogy a Mate 30 és a Mate 30 Pro idén valamivel korábban, akár szeptember 19-én megjelenhet Európában. A két újdonsággal kapcsolatban már rengeteg kémfotót láthattunk, különböző alkatrészekről, vázlatokról és tokokról, ezért nincs kizárva, hogy valóban előbb befutnak. Az nyilvánvaló volt, hogy a Huawei a fejlett 3D arcfelismerőt nem fogja lecserélni, ehhez pedig rengeteg szenzor kell, így a kijelző felső sávján lévő notch maradna.

A méretét viszont csökkentik és összesen öt darab érzékelő kerülhet rá, ebből három kamera, kettő pedig valamilyen szenzor. A most előkerült képen ugyan az utóbbiak nem láthatóak, de a három kamera könnyen kivehető. A megjelenítő a két oldalsó szélen eléggé íves lesz, gyaníthatóan a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóhoz nem nyúlnak. A hátlapon lévő kör alakú kameraszigetet egy színátmenetes gyűrű öleli körbe, a bal felső sarokban pedig LED vaku, alatta feltehetően ToF szenzor található. A hírek szerint két darab 40 megapixeles egység dolgozik majd a Mate 30 Pro-ban, ami mellé még további két modul kerül. A kép alapján az elmúlt időszakban használt élénk színeket valamivel halványabbra cseréli a Huawei. A bekapcsológomb pedig piros lesz, mint az előző generációnál. A képen egyébként megemlítik még a Kirin 990 rendszerchipet, a 40 W-os szupergyors töltést és a 27 W-os vezeték nélküli töltést is.