Régóta várt funkcióval bővült az Instagram

Tegnap az Instagram-főnök Adam Mosseri Twitter oldalán jelentette be, hogy megérkezett a sokak által várt sötét mód az Insátára is.


A funkciót a 114.0-ás verzió hozza el nekünk, de a sötét módot az applikációban nem egy gombbal tudjuk aktiválni, hanem a rendszer sötét módjához tartozó kapcsolóval. Ebből adódóan egyelőre csak az iOS 13-at és Android 10-et futtató készülékeken lehet kipróbálni az új felületet.

Nagy újdonság egyébként nincs, ami eddig fehér volt fekete lett, a betűket és számokat pedig fehérre cserélték. A kijelző nagy része így sötét marad, ami kíméli a szemünket és AMOLED kijelzővel szerelt eszközökön elvileg (minimálisan) megnövekedik az üzemidő.

Arról egyelőre nem jött hír, hogy a régebbi rendszert futtató mobilokra mikor lesz elérhető a funkció, illetve, hogy az applikáción belül a közeljövőben állítható lesz vagy mindig a rendszerhez fog igazodni. A napokban elsötétül a Google Play és a Gmail alkalmazás is, és valószínűleg miden meghatározó appnak előbb-utóbb ez lesz a sorsa.