Rendesen megkérik Európában az új Motorola Razr árát

Megszokhattuk már, hogy telefonok többsége mire Európába ér rendesen megdrágul, de talán egyik készülékért sem kérnek annyival többet, mint a Motorola Razr 2019-ért.


A múlt héten bemutatott Razr hivatalos fogyasztói ára 1500 dollár lett, hiába a hajlékony kijelző, ezért a pénzért csak Snapdragon 710 lapkát, 16 megapixeles hátlapi kamerát és 2510 milliamperórás akkumulátor kapunk, 15 wattos gyorstöltéssel. Az új Razr korántsem mondható jó vételnek, ettől függetlenül a koncepció abszolút életképesnek tűnik, nem véletlen, hogy a Xiaomi és Huawei is nyújtott be hasonló szabadalmat. A bemutatón a gyártó nem volt túl bő szavú, a hivatalos közlemény szerint az USA-n kívül a „kiválasztott piacokra” érkezik még a különleges masina, de arra nem tértek ki, hogy ezek melyik országok lesznek és mikortól lesz kapható a mobil.

Azóta már valamivel többet tudunk, az öreg kontinensen elsőként Svédországban, Hollandiában, Németországban és Olaszországban kerül majd forgalomba a Razr, állítólag 1600 eurót kérnek érte, ami átváltva 1770 dollár. Ez “picit” több az 1500 dolláros amerikai árhoz képest. Nem egyszer fordult már elő, hogy egy-egy elektronikai eszköznél vagy szoftvernél a dollárjelből eurót csinálnak, nem törődve az árfolyameltéréssel. Külön magyarázatot nem kaptunk, szimplán csak drágább lesz a Razr Európában, mint az Egyesült Államokban.

Olaszországban december 4-től lehet majd előrendelni, a kiszállítás pedig valamikor januárban várható. Svédországban, Hollandiában és Németországban már valamivel konkrétabban fogalmaznak, a kiszállítást januárt 24-re ígérik. Nagy-Britanniában is megvásárolható lesz a Razr, az elsődleges infók alapján kizárólag az egyik szolgáltató kínálatában. Hazánkban valószínűleg nem kerül forgalomba a mobil, ami érthető, hiszen a több, mint 500 ezres árcédula miatt nem is lenne rá nagy kereslet.