Saját processzorral készül az Oppo is

oppo

A legújabb pletykák szerint egy újabb okostelefon gyártó kezdhet el saját lapkákat gyártani. Most az Oppo kezdett fejlesztésekbe a hírek szerint. Mutatjuk a részleteket.

crypto50

Az utóbbi időszakban egyre többet hallhatunk arról, hogy a jövőben több márka saját processzorral állhat elő. Az Apple a Samsung és a Huawei mellett nemrégiben a Google is bejelentette a saját lapkakészletét, amit most a Google Pixel 6 és Google Pixel 6 Pro készülékben használnak. Ezt a Samsung-al együttműködve fejlesztették ki és a tesztek alapján nagyon jó teljesítménnyel bírnak.

A legújabb pletykák szerint az Oppo elkezdte fejleszteni a saját gyártású lapkáját, amit 2023-ban dobhatnak piacra a tervek szerint. A cég a TSMC 3nm-es gyártási folyamatának felhasználásával hozna létre saját fejlesztésű lapkakészletet.

oppo

Itt fontos megjegyezni, hogy a gyártók nem azért kezdenek saját lapkafejlesztésbe, mert a nagy processzor gyártók nem készítenek jó minőségű termékeket, hanem azért, hogy függetlenedjenek ezektől és költséghatékonyabb megoldásokat dolgozzanak ki. Jelenleg a Qualcomm és MediaTek a két legnagyobb lapkagyártó, amitől az Oppo jelentősen függ.

Ha a kínai cég piacra dobja a termékét, akkor nem csak az Oppo márkajelzéssel ellátott készülékeben láthatjuk az újdonságot, hanem a Vivo, Realme, Oneplus mobilokban is, hiszen egy cégcsoport alá tartoznak a márkák.


Forrás