Sajtófotókon az Oppo Reno Ace 2

Csak néhány nap van hátra az Oppo Reno Ace 2 bemutatójáig, talán nem is meglepő, hogy szinte már mindent tudunk a mobiltól.


Röpke fél év telt el a Reno Ace bemutatója óta, és már jön is a folytatás. A Reno Ace 2 debütálása április 13-án lesz. Kínában több gyártó már egy évet sem vár a következő generációig, sorra szórják ki a mobilokat, annak ellenére, hogy a piac szépen zsugorodik. Pont ez a helyzet a Reno Ace 2-vel is, ami természetesen a legerősebb Qulacomm lapkával a Snapdragon 865-tel és 5G modemmel jön.

Az elődmodell hat hónapja Snapdragon 855 Plus-t kapott a motorháztető alá. Lényegében a rendszerchipen kívül nem is lesz eget verő változás a két eszköz között. Memória tekintetében 8/128 GB, 8/256 GB és 12/256 GB variánsok kerülnek forgalomba. Marad a 65 W-os vezetékes töltés, viszont már opció lesz a 40 W-os wireless töltés is. A fő kamera ezúttal is 48 megapixeles, de valószínűleg már egy másik szenzor, mellé jár egy 8 megapixeles ultraszéles látó modul és mélység- valamint makróérzékelőt is kapunk. A dizájn legalább eltérő, a hátlapi modulok egy kör alakú kameraszigetben találhatóak, az előlapi kamera pedig a bal felső sarokban helyezkedik el.

Ha hihetünk a pletykáknak, 139 ezer forintnak megfelelő jüant kérnek majd a Reno Ace 2 alapmodellért, ami egy Snapdragon 865-ös 5G-s készülékért nem nagy pénz. Ez az ár persze csak Kínára vonatkozik, a nemzetközi premierről egyelőre nem jött hír.