Snapdragon 765G-vel bukkant fel az LG G9

Az LG mobilos szekciója évek óta veszteséges, ezért arra kényszerültek, hogy teljesen átalakítsák ezt a divíziót.


Tavaly szakítottak az elmúlt évek alatt megszokott forgatókönyvvel és a V széria, valamint a G sorozat egy időben debütált. Úgy tűnik ez a stratégia nem jött be, idén mással próbálkoznak. Az LG V60 ThinQ-t február végén mutatták be, de az LG G9 egyelőre nem igazán hallatott magáról. Egészen mostanáig, egy dél-koreai forrás arról árulkodik, hogy gyökeresen átalakul a G széria, csúcsmobil helyett középkategóriás készüléket kapunk.

A rendszerchip Snapdragon 765G lesz, a kijelző mérete pedig jelentősen növekedni fog, az eddig megszokott 6,1 hüvelyk helyett 6,7 – 6,9-el kalkulálhatunk. Kiderült az is, hogy a G9 nem lesz elérhető Észak-Amerikában és Nyugat-Európában.

A forrás úgy tudja március végén leplezi le az LG a G9-et és a nyitóára 661 euró lesz, ami a jelenlegi árfolyamon 231 ezer forint. Kicsit soknak tűnik, de ezért a pénzért egy 5G képes telefont kapunk, és a Nokia is nagyjából ennyiért kínálja a nemrég bemutatott 8.3-at.

A végső dizájn úgy tudni eltér attól, amit januárban láthattunk. A hátlapon négy kamera dolgozik majd, az akkumulátor kapacitása pedig 4000 milliamperóra.