Sony csúcsmobil jöhet Európába

A Sony népszerű márka és egyre szuperebb csúcskészülékeket készít. 2021 januárjában bemutatott egy prémium terméket, ami eddig nem volt elérhető Európában. Most érkezhet a kontinensre.

A Sony 2021 januárjában bemutatta a Sony Xperia Pro készüléket, ami Japánban is borson áron nyitott. A készülék 2500 dollárért vásárolható ott meg, ami mostani árfolyamon 735.000 Ft-nak felel meg. A cég 2021 május 6-án bejelentette, hogy elérhető lesz a készülék Európában is a skandináv országokban, Németországban és az Egyesült Királyságban. Ezzel egyidejűleg az előrendelési időszak is megkezdődött, ami május 13-ig tart. Valószínűleg ezt követően kerülhet majd a boltokba a telefon.

A készülékről azt kell tudni, hogy OLED kijelzővel rendelkezik, IP68-as tanúsítványnak is megfelel a készülék. Emellett a készüléket egy Snapdragon 865 5G hajtja 12GB RAM és 512 GB tárhely társaságában.  Kamerák tekintetében pedig a hátlapon négy lencse található meg. Három darab 12 MP-es és egy darab Tof kamera. Az akkumulátor 4000 mah-es.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Magyarországon is kapható lesz-e.

MEGOSZTÁS
Több éve figyelem a mobiltelefon piacot és annak sajátosságait. Mindig próbálok naprakész információkat hozni számotokra.