Téged is érint a Viber legutóbbi frissítése

Országunk egyik legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás a Viber. Rengeteg felhasználó tette le mellette a voksát, és rövid idő alatt hatalmasra duzzadt a felhasználói bázisa.

Alapvetően üzenetek küldésére, hang- és videohívások bonyolítására használta a user-ek többsége, majd később jegyzet és emlékeztető funkcióval bővült a szolgáltatás. Egy gyenge lába mégis volt, ami talán az egyik legfontosabb, a biztonság.

Mindenki számára fontos a privát és biztonságos üzenetküldés, hiszen sokszor nem csak könnyed csevegéseket folytatunk, hanem olykor intim és bizalmas chat alakul ki. A legutóbbi frissítés magas szintre emelte a biztonságot. A végpontok közötti titkosítás biztosít minket arról, hogy harmadik fél ne olvasson bele a beszélgetéseinkbe, mert titkosított kód formájában kerülnek elküldésre az üzenetek, amiket csak a másik félnél található titkosítási kulcs segítségével lehet szöveggé alakítani. A kulcs nélkül még maga a Viber sem képes „elolvasni” az üzeneteket.

Ezenfelül lehetőségünk van beállítani eltűnő üzeneteket, aminek a segítségével az elolvasott üzenetek automatikusan törlődni fognak egészen addig, ameddig be van kapcsolva. Vagy épp elrejthetünk csevegéseket, amik csak PIN kód használatára lesznek elérhetők. Ha zavar, hogy mások látják az online státuszod és üzenetek kézbesítési állapotát, akkor az „Észrevétlen maradás” menüben ezt is korlátozhatod.