Teszt mutatja be melyik a legtörékenyebb a Galaxy S20 modellek közül

galaxy-s20-teszt-cover

Több tesztnek is kitették a Galaxy S20, S20+ és S20 Ultra készülékeket, mutatjuk melyik volt az amelyik a legjobban szerepelt.


Egy újonnan bemutatott telefont manapság már a megjelenés előtt is rengeteg tesztnek alávetnek. Volt már rá példa, hogy kaptunk egy kis betekintést a kulisszák mögé, de mint tudjuk egy gyári teszt nem teljes mértékben a strapabíróságra van kiélezve. Ettől függetlenül vannak akik ezzel foglalkoznak. Valószínűleg sokaknak ismerős lehet Zack Nelson aki a JerryRigEverything nevű Youtube csatornán szokott feltűnni, de vannak kevésbé ismertek is. Ilyen például a SquareTrade, akik most mindhárom múlt hónapban bemutatott Samsung csúcsmobilt tesztelték. Ennek során több próbatétel elé állították a Galaxy S20, S20+ és S20 Ultra mobilokat.

A telefonokat kijelzővel vagy hátlappal lefelé a földre ejtették, meghajlították, vízbe dobták, megforgatták, szétszedték. Ezt követően pontozták a látottakat. A három telefon közül a Galaxy S20 szerepelt a legrosszabbul a teszten. A képernyője 1,8 méteres magasságból való leejtést követően teljesen összetört. Ugyan ez volt a helyzet mikor hátlappal érkezett le a földre a készülék. Az összes teszt közül az S20 mindegyik teszten rosszul szerepelt, az egyetlen jó eredményt a vízállóság teszten sikerült neki elérnie. Ez egyébként csak annyiból áll, hogy 150 cm mélyen 30 percig ázni hagyják a telefont.

galaxy-s20-series-test

A SquareTrade egy pontozási táblázatot is közzétett a teszttel kapcsolatban. Itt egyébként a kisebb érték a jobb. Mint látható a Galaxy S20 Ultra 70 pontot szerzett, a Galaxy S20+ pedig 71 ponttal zárta a megmérettetést. A Galaxy S20 pedig azért jóval a másik kettő mögött végzett a maga 81 pontjával. Valószínűleg a legtöbben nem fognak a fenti videóban is látható módon bánni a telefonjukkal, de annak aki vásárlás előtt áll jól jöhet. Ettől függetlenül persze nem árt gondoskodni a megfelelő védelemről sem.

Elég egyedi lett a 11,6 millió forintos Galaxy S20 Ultra

Közel másfél millióba kerül a színarany Galaxy S20 Ultra