Több 5G képes mobilt mutathat be februárban a Sony

sony-mwc-cover

A Sony várhatóan február végén mutatja majd be az első 5G-s telefonját, mellyel együtt más 5G képes mobilok bemutatását is tervezi a Japán cég.


A Sony általában az év elején Barcelona-ban lezajló Mobil Világkongresszuson szokta lerántani a leplet a legújabb csúcsmobiljáról. Majd ezt követően van, hogy az év második felében is előállnak még valamivel, de mostanában nem igazán pörög a mobilos szekciójuk. Az elmúlt időszakban a telefonjaik utáni kereslet hatalmasat zuhant, így kénytelenek voltak több piacról is kivonulni. Ettől függetlenül persze nem telik el úgy év, hogy valami újat ne dobnának piacra.

sony-5g

Idén is készülnek az MWC-re. Bár az még nem tisztázott, hogy mi lesz következő zászlóshajójuknak, mivel Xperia 1.1 és Xperia 3-ként is emlegették már. Tehát az elnevezés még kérdéses. Az már viszont biztosnak tűnik, hogy a Snapdragon 865 lapkakészlet, az X55 5G modem és a 4K felbontású HDR megjelenítő a telefon része lesz. Illetve olyan pletykák is felröppentek, hogy a Sony csúcsmobiljának hátlapján négy kamerát találunk majd, melyek közül az egyik egy ToF modul lesz. A fő kamera várhatóan 48 megapixeles, de az sincs kizárva az sem, hogy 64 megapixeles kamerával készülnek. Valamint ez mellé még jöhet egy telefontó és egy ultra széles látószögű lencse is.

Van még a pakliban

Az MWC-re még magukkal hozhatják az Xperia 5 Plus-t is, ami az októberben bemutatott Xperia 5 egy ráncfelvarrott változata lenne, valamivel nagyobb kivitelben. Bár erről is elég kevés az információ, az eddigiek alapján a Snapdragon 865 chip és az 5G modem a telefon része lenne. Nagy esély van arra is, hogy a középkategóriás készülékeiknek felhozatalát is gyarapítani fogják. A közelmúltban benchmark teszteken felbukkanó Sony K8220 is erre utal, illetve a benne lévő Snapdragon 765G lapkakészlet is ezt hivatott megerősíteni. Mint tudjuk ez is 5G képes, tehát nincs kizárva ez sem.

sony-mobil-2020

Láthatóan még elég hiányosak az információk a Sony idén érkező telefonjairól. Az MWC február 24-én kezdődik, már azt is tudjuk, hogy pont erre a napra tervez valamit a Sony. Az ezt megelőző hetekben biztosan több részlet is kiderül.