Új olcsó Huawei tablet érkezett meg

A kínai vállalat néhány napja egy új olcsó táblagépet dobott piacra, amit már meg is lehet vásárolni. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről és hol lesz megvásárolható a készülék.

A Huawei idén már több táblagépet is piacra dobott, köztük a Huawei Matepad SE készüléket is, ami mondhatjuk, hogy újra kiadásra került, ugyanis a Huawei Matepad C5e teljesen megegyezik ezzel a modellel.

Az új kiadás Japánban válik először elérhetővé, de a forrás szerint akár több piacon is megvásárolható lesz majd a termék. A nyitó ár mai árfolyamon számítva durván 90.000 Ft lesz.

Hardveresen egy nyolcmagos Kirin 710A dolgozik a készülékben, ami 14 nm-es eljáráson készül. A RAM méret 4GB a belső tárhely pedig 64GB, amit MicroSD kártyával tovább lehet bővíteni. Ez az egyetlen kivitel kerül értékesítésre, így, ha valaki nagyobb RAM méretet szeretne, más után kell néznie. Szoftveresen alapból Android 10 alapokon futó EMUI 10.1 fut a terméken, ami jóindulattal sem mondható előnyösnek.

A kijelző egy 10,1 colos FHD+ felbontású IPS LCD panel, ami 16:10-es képaránnyal rendelkezik. Az előlapon egy 2 MP-es szelfi kamera szerepel, míg a hátlapi kamera 5 MP-es. Az akkumulátor kapacitása 5100 mAh-es, amit USB Type-C porton keresztül lehet vezetékesen tölteni.


Forrás