USA szankciók ide vagy oda, megint a Huawei adta el a legtöbb mobilt

huawei-logo-cover

A Huawei még mindig nagyon erős a kínai piacon, mi sem bizonyítja ezt jobban mint a Canalys egy most nyilvánosságra hozott statisztikája.

A Canalys a mobilos berkekben az egyik legismertebb piackutató cég, a vállalat 1998 óta foglalkozik a technológia és a mobilipar mutatóinak feltérképezésén és most egy érdekes információt hozott napvilágra. Mint tudjuk a Huawei jelenleg elég nehéz helyzetben van, hogy kénytelen Google szolgáltatások nélkül piacra dobni mobiljait. Ennek ellenére júniusban mégis sikerült több mobilt eladniuk mint a rivális Samsungnak. Most pedig a Canalys elemzése alapján úgy tűnik, hogy még mindig ők vezet, mivel eddig ők adták el a legtöbb telefont a második félévben. Ugyan az év vége még kicsit odébb van, ami azt jelenti, hogy pár hónap alatt megváltozhat a dolog, de a GMS hiánya ellenére egy elég szép eredményt tudhat be magának ettől függetlenül a Huawei.

huawei-stat

Az elemzők szerint azért sikerült nekik az első helyet megszerezniük, mert a Huawei még mindig erős a hazai piacon. Kínában a telefonok 70%-át ők adják el és mint tudjuk Kína lakossága elég számottevő. Erre még rájátszik az is, hogy Kína már kezd kilábalni a koronavírusból és az általa okozott negatív hatásokat sem lehet már annyira érezni mint azokon a piacokon ahol a Samsung dominál. Brazília, India, az Egyesült Államok és Európa ahol a legjobban fogynak a Samsung mobiljai még jelenleg is gőzerővel küzd a COVID-19 ellen. Sőt még azt is számításban kell venni, hogy Kínában a Samsung kevesebb mint 1%-os piaci részesedéssel rendelkezik, ezzel szemben a Huawei a piac jelentős részét uralja.

huawei-stat-2

A Canalys szerint egyébként a második félévben a Samsung 53,7 millió készüléket értékesített, a Huawei mobilból pedig 55,8 millió talált gazdára. Valószínűleg a világjárvány lecsengése után a kínai cég már nem tudja tartani ezt a pozíciót, de azért reméljük, hogy jobbra fordulnak majd a dolgok.