Xperia 10 és Xperia 10 Plus: Dupla kamerát kaptak a Sony középkategóriás újdonságai

írta: Viktor

Ahogy az várható volt a Sony hozott két megfizethető telefont is az MWC-re, ezek Xperia 10 és Xperia 10 Plus néven debütáltak, ezzel pedig megszűnt az Xperia XA sorozat. 


A Sony új stratégiájának megfelelően a középkategóriát is átnevezték. Szerencsére nem csak ezt, hanem a 21:9-es kijelzőt is megörökölte a két masina az Xperia 1-től.

Az Xperia 10 Plus lényegében a zászlóshajó pénztárcabarát változata. Kijelzője szintén 6,5 hüvelykes persze a 4K felbontás már nem fért bele a keretbe, az IPS LCD panel 1080×2520 pixeles megjelenítővel rendelkezik. A körülötte lévő kávák egy kivételével meglehetősen vékonyra sikeredtek, a külső a szögletes kialakításban tükrözi a Sony formavilágát.A hátlapon lévő dupla kamerák középen vannak vízszintes kialakításban, a szóban forgó két modul 12+8 megapixeles felbontással rendelkezik. A mobil 4K videót is képes rögzíteni, 16:9-es és 21: 9-es képaránnyal, és adott a SteadyShot funkció is. Az előlapon ugyan azt a 8 megapixeles kamerát találjuk amit az Xperia 1 is megkapott.Mivel az Xperia 10 lényegében az XA2 folytatása, így a Snapdragon 636 lapkával hozták az elvárt előrelépést. A telefon 4 GB RAM-al és 64 GB-os tárolóval rendelkezik, és egészen 512 GB-ig tudunk bővíteni microSD kártyával. A 3000 milliamperórás akkumulátor átlagosnak mondható, egy napos üzemidőt ígér.

Az Xperia 10 kompaktabb mint a nagytesó, képernyője 6 hüvelykes, 1080×2520 pixel felbontással és szintén 21:9-es képaránnyal. A külső teljesen megegyezik a Xperia 10 Plus-al, csak méretbeli eltérések vannak. Az Xperia 10 specifikációi azért valamivel szerényebbek, a hátlapon 13+5 megapixeles kamerák teljesítenek szolgálatot, de a 4K videórögzítés és a SteadyShot funkció továbbra is adott. Az előlapon egy 8 megapixeles modul kacsint vissza ránk.A Snapdragon 630 chipset már nem egy mai darab ennek ellenére ez került a motorháztető alá, a 3 GB RAM és 64 GB bővíthető háttértár mellé. Android 9 Pie rendszert találunk gyárilag a masinán. Negatívumnak mondható itt is a kis akkumulátor, szám szerint 2870 milliamperórás telepről beszélünk. Az pedig kimondottan rossz hír, hogy egyik mobil sem támogatja a gyorstöltést. Rendelésre állásról és hivatalos fogyasztói árról itt sem esett szó.

forrás: sony