200 MP-es kamerával szerelt Xiaomi mobil érkezhet

A mobilgyártóknál divat lett, hogy a kamerára összpontosítsanak a készülék tervezésekor. A Xiaomi is telefonjaiban erre fókuszál jó eredményekkel. Most egy 200 MP felbontású kameralencsével felszerelt mobilt mutathatnak be.

A Xiaomi egyre jobb fotóképességekkel bíró készülékeket készít el. Ezt mutatja a Xiaomi Mi 11 Ultra sikere is, ami vezeti a listákat fényképezésben. A cég a legújabb Samsung lencséket használja a csúcskészülékeiben. Jelenleg a legnagyobb felbontású lencsék a piacon a 108 megapixel felbontású szenzorok.

Egyes szivárogtatók szerint most a cég egy olyan készüléken dolgozik, aminek a lencséje 200 megapixel felbontású lehet. Ez valószínűleg a Samsung lencséje lehet, amit egyes források alapján a Samsung idén tervez piacra dobni.

Valószínűleg ez a lencse lesz az új Samsung S22-es sorozatban is várhatóan. A Samsung nem csak ezen a szenzoron, hanem egy 600 MP-es szenzoron is dolgozik, amit a cég maga jelentett be. Reméljük, hogy hamar kiderül, hogy ezek a kameralencsék mire is képesek.

MEGOSZTÁS
Több éve figyelem a mobiltelefon piacot és annak sajátosságait. Mindig próbálok naprakész információkat hozni számotokra.