5000 mAh-s akkuval és Kirin 710 lapkával érkezett a Honor 10X Lite

honor-10x-lite-cover

Újabb olcsó Honor mobillal állt elő a Huawei leányvállalata, az újdonság méretes teleppel és Kirin 710 processzorral érkezett.

Bővült a Honor termékkínálata, a kínai cég ugyanis bejelentette legújabb mobilját a Honor 10X Lite-ot. Az eszköz egyébként az X10 5G és az X10 Max 5G egy megfizethető verziója, csak a Honor 10X Lite esetében valami oknál fogva felcserélték a számokat és a betűt. A hardverspecifikációkat tekintve egy középkategóriás készüléket kapunk. A megjelenítő 6,67 hüvelykes IPS LCD panel Full HD+ felbontással és egy kameralyukban elhelyezett 8 megapixeles szelfikamerával.

honor-10x-lite-2

A hátlapon lévő kameraszigetben 48 megapixeles elsődleges szenzort, 5 megapixeles ultraszéles látót és egy 2 megapixeles makró kamerát és egy szintén 2 megapixeles mélységérzékelőt helyezett el a gyártó. Az elmúlt hónapokban megjelent készülékekkel ellentétben a Honor 10X Lite nem MediaTek lapkát hanem Kirin 710 processzort kapott. Rendszermemóriából 4 GB-tal kell gazdálkodnunk, de tárhelyből 128 GB-ot kapunk, ami szükség esetén bővíthető is.

honor-10x-lite-1

A készülék akkumulátora 5000 mAh, amiből ilyen hardverek mellett akár több napos üzemidő is kicsikarható, van továbbá 22,5 wattos gyorsöltés támogatás is. A Honor 10X Lite Android 10 rendszerrel és Magic UI 3.1 kezelőfelülettel kerül forgalomba, de továbbra is Google Szolgáltatások nélkül. Az első körben Szaúd-Arábiában lehet beszerezni 67 ezer forintnak megfelelő szaúdi riálért, de várhatóan később a többi piacra is érkezik. Színek tekintetében Icelandic Frost, Midnight Black és Emerald Green variánsok kötül lehet majd választani.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.