Koronavírus: Az Asus-nál is gondok vannak

A mobilpiac egyre több szereplője érzi meg valamilyen formában a koronavírus negatív hatását. Néhány napja azt lehetett hallani, hogy az iPhone 9 modellek gyártásával akadhat gondja az Apple-nek. Majd tegnap jött a hír, hogy késhetnek a Galaxy S20 mobilokra szánt kiegészítők.


Úgy tűnik az Asus-nál sem rózsás a helyzet, átmeneti készlethiány alakult ki a ROG Phone II-ből. Erre egy e-mailban figyelmezteti a cég indiai leányvállalata a felhasználókat. A hivatalos közlemény szerint az ázsiai helyzet miatt gondok akadtak az ellátási lánc egyes tagjaival. Azt viszont nem részletezik, hogy a dolog csak Indiát érintik vagy globális problémáról van szó.

Az e-mailban egyébként az Asus kitér arra is, hogy mindent megtesznek a mobil rendelkezésre állásának helyreállítása érdekében és amint javul a helyzet jelezni fogják. Ez persze még nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem lehet ROG Phone II-t venni, hiszen a kereskedők is halmoznak fel készletet, de akinek ez most elfogy, egyelőre nem kap utánpótlást. Nem tudni, hogy a hazai webáruházakat mennyire érinti a dolog, de az Árukereső szerint jelenleg csak az Extreme Digital és az Alza webshopjából tudunk ROG Phone II-t rendelni.

Kínában egyébként több cégnél előreláthatólag csak február 10-től indul meg a munka. Az alkalmazottakat szabadságra küldték, és sok helyen a kormány iskola és munkaszünetet rendelt el a koronavírus terjedésének megakadályozása céljából.

Friss hír: az Apple is bezárta az összes üzletét Kínában, egészen február 9-ig.

Ez is érdekelhet:

A Samsung ellátási láncának is bekavar a koronavírus

Veszélyben lehet az iPhone 9 és az AirPods gyártása

Bezárja fizikai üzleteit a Xiaomi