A COVID-19 a Microsoft szolgáltatásai felé tereli az embereket

A Microsoft a világjárvány kezdetén hatalams növekedést tapasztalt a Microsoft Teams-ben. A befektetőkkel folytatott tájékoztató során Satya Nadella (a Microsoft vezérigazgatója) elmondta, hogy a Microsoft Teams-nek napi 115 millió aktív felhasználója van. Ez több mint 50%-os növekedés arról a 75 millióról, amelyről a Microsoft majdnem hat hónappal ezelőtt nyilatkozott.

Nehéz összehasonlítani a Microsoft számát versenytársaival. A Google elárulta, hogy az év elején 100 millió napi aktív résztvevője van, a Zoom riportja pedig napi 300 milliót említ. A számok kicsit csalókák, hiszen egy felhasználó több különböző megbeszélésen is részt tud venni a nap folyamán, ezt tartsuk szem előtt. Az idei év elején a Slack is némi növekedést ért el, bár kevésbé volt célkeresztben, mint a fenti szolgáltatók.

A Microsoft az egész világjárvány során folyamatosan frissítette a Teams-t. Egy új Together Mode-ot kifejezetten ez idő alatt tartott találkozókra terveztek, lehetővé téve a résztvevők számára, hogy gyakorlatilag „egymás mellett” üljenek.

A Microsoft emellett megnyitotta a Teams kapuit harmadik féltől származó alkalmazások előtt, elérhetővé téve a szolgáltatást több user számára. Nadella ma azt is elárulta, hogy a LinkedIn-nek ma már 722 millió felhasználója van. A LinkedIn fokozatosan növekszik és növeli a Microsoft bevételeit, mióta a vállalat 2016-ban 26 milliárd dollárért megvásárolta.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress az info@gsmring.hu e-mail címen.