A Samsung kétszer annyi okostelefont adott el, mint az Apple

A Samsung nemcsak megőrizte első számú pozícióját az okostelefonok globális piacán, hanem javítani is tudta az eladásokat 2020 harmadik negyedévében. A Gartner piackutató cég új jelentése szerint a Samsung az év harmadik negyedévében 80,8 millió okostelefont adott el, és globálisan 22 %-os piaci részesedést produkált.

A dél-koreai okostelefon-óriás árbevétele 2,2% -kal nőtt 2019 harmadik negyedévéhez képest. Kétszer annyi okostelefont adott el, mint az Apple a negyedév során, ami dicséretes teljesítmény, különösen, amikor a globális okostelefon-piac 5,7% -kal esett vissza a tavalyi évhez képest. A Huawei az értékesítés szempontjából a második legnagyobb okostelefon-márka volt, de piaci részesedése 14,1%-ra esett vissza, amióta életbe léptek a vállalattal szembeni amerikai szankciók, piaci részesedése erőteljesen csökken. 2019 harmadik negyedévéhez képest a Huawei értékesítése 21,3%-kal esett vissza.

Nem meglepő módon a Xiaomi 44,4 millió okostelefont adott el 2020 harmadik negyedévében, és ezzel a harmadik helyet húzta be. A kínai cég piaci részesedése 12,1% volt, ami 34,9% -os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. 2019 harmadik negyedévében a Xiaomi piaci részesedése mindössze 8,5% volt.

Az Apple piaci részesedése 11,1%, ami 40,5 millió iPhone-t jelent az idei harmadik negyedév során. Ötödik helyen őket követi az OPPO 29,8 millió darabos eladással és 8,2%-os piaci részesedéssel.

A Samsung okostelefon-üzlete nagyon jól teljesített 2020 harmadik negyedévében, köszönhetően a Galaxy Note 20 sorozat, a Galaxy Z Flip 5G és a Galaxy Z Fold 2 bevezetésének . A Galaxy A sorozat brutális eladásai nagy mértékben segítették a vállalat növekedését. 2020 harmadik negyedévében a Samsung volt az első számú márka az Egyesült Államokban, Indiában, Oroszországban, Európában, Közel-Keleten és Afrikában. 2020 negyedik negyedévben a vállalat piaci részesedése várhatóan csökkenni fog a rendkívül népszerű iPhone 12 sorozat és a kedvezőbb áron elérhető 11-es széria miatt.