Akár 10 perc alatt feltölthetjük a mobilunkat a legújabb technológiával

2019 szeptemberében az Oppo bemutatta a 65W-os gyorstöltés technológiát, ami októberben a Snapdragon 855+-al ellátott Reno Ace-ben debütált. Lassan érkezik egy újabb megoldás, amivel akár 10 perc alatt feltölthetünk egy 4000 milliamperórás telepet.

Az Oppo csúcsmobilokban lévő, 65W-os SuperVOOC 2.0-vel közel fél óra alatt 100 százalékra lehet húzni egy közepes méretű akkumulátort. Ez a technológia egyelőre a felsőkategória kiváltsága, csak a Reno Ace sorozat két tagjában, illetve a Find X2 és Find X2 Pro mobilokban találkozhatunk vele. Napokon belül jön Super Flash Charge is, ami az elsődleges infók szerint 125W-os vezetékes gyorstöltést ígér. A bemutató július 15-én Kínában lesz, helyi idő szerint délután 15 órakor. Az első telefon, ami megkapja ezt a technológiát legkorábban ősszel debütálhat, Reno Ace 3 néven, bár ez egyelőre csak feltételezés. Konkrét számokat még nem árult el az Oppo, a Realme 120W-os megoldásából viszont már vonhatunk le némi következtetést.

A közelmúltban az egyik ismert leakster, Ishan Agarwal feltárta, hogy a Realme által hamarosan bevezetésre kerülő 120W-os Ultra Dart technológia 10 perc alatt képes feltölteni egy 4000 milliamperórás telepet. Hasonló teljesítményre (vagy inkább egy picit jobbra) számíthatunk az Oppo féle Super Flash Charge esetében is.

A múlt hónapban egy kínai forrás feltárta, hogy az Oppo dolgozik a SuperVOOC 3.0-n is. Bár ezzel kapcsolatban hivatalos megerősítést egyelőre nem kaptunk, ezért szinte kizárt, hogy előbb jelenjen meg a piacon, mint a 125W-os Super Flash Charge. Az Oppo-t ismerve benne van a pakliban, hogy a SuperVOOC 3.0-at a középkategóriás mobilokba pakolják bele, az új, 125W-os megoldással pedig csak a felsőkategóriában találkozhatunk majd.