AnTuTu toplista – verhetetlen a középkategóriában a Dimensty 1000

Megérkezett a középkategóriás mobilok márciusi AnTuTu toplistája. Nagyon úgy tűnik, hogy a MediaTek lapkájával nehezen veszi fel a konkurencia a versenyt.


Miután a napokban láthattuk a csúcskategóriás mobilok TOP10-es listáját most a középkategórián a sor. Az AnTuTu pedig az elmúlt hónapok jó szokását megtartva most is is nyilvánosságra hozta, hogy ebben a kategóriában melyek teljesítmény tekintetében a legerősebb modellek. Ezúttal is 1000 készülék elért pontszámát átlagolták, ennek alapján állították össze a listát. Az első helyen továbbra is a MediaTek Dimensity 1000L processzorral ellátott Oppo Reno3 5G-t találjuk. Az Oppo készüléke úgy tűnik, hogy most egy jó darabig kibérelte magának ezt a helyet, elég csak az elért pontszámát nézni. Nem kevés, 81 ezer ponttal lemaradva a Vivo X30 5G lett az ezüstérmes a benne lévő Exynos 980-nek köszönhetően. A dobogó utolsó fokán pedig a Redmi K30 5G-t látjuk, ez esetben már egy Qualcomm lapka felel az elért eredményért, nem szerint a Snapdragon 765G. A negyedik helyen az Oppo Reno3 Pro 5G-t láthatjuk, apró malőr ebben, hogy erősebb mobilnak szánta a gyártó mint az alap Reno3 5G-t. Azért láthatóan a Huawei féle Kirin 810 lapka teljesítményére sem lehet panasz. Rengeteg telefon található a márciusi listán ezzel a chipsettel. Első ilyen a Honor 9X Pro, ami ötödikként futott be.

antutu-top-marcius

A hatodik szintén egy Kirin 810 CPU-val ellátott mobil, a Huawei Nova 6 SE-nek a 307.522 pont csak erre volt elegendő. A Honor 9X Pro kis testvére a Honor 9X is felkerült a listára hetedikként, benne ugyancsak Kirin 810 processzort találunk. A nyolcadik helyre a Honor 20S futott be, egyaránt Kirin 810 processzorral. Természetesen a Nova 5i Pro sem maradt le a listáról, ezzel pedig az utolsó Kirin 810-es chipsettel ellátott mobilhoz értünk. Az utolsó helyen a Redmi Note 8 Pro található MediaTek Helio G90T CPU-al és 289.257 ponttal.

FORRÁSantutu
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.