Bemutatkozott az LG megfizethető W szériája

Lehetett már róla hallani, hogy egy új termékcsaládot mutat be hamarosan az LG. Most végre lerántották a leplet a W szériáról, ami összesen három készüléket foglal magában, viszonylag korrekt árcédulával.


Sok különbség egyébként nincs a három modell között, a külső pár apróbb eltérést leszámítva ugyanaz és a specifikációk egy része is megegyezik. A legolcsóbb masina az LG W10 nevet kapta, a kijelzője 6,19 hüvelykes 1512 x 720 pixel felbontású FullVision panel. A 8 megapixeles előlapi kamera méretes szenzorszigeten helyezkedik el, egy LED vaku társaságában. A lapkakészlet nyolcmagos MediaTek Helio P22 és maximálisan 2 GHz-es órajelen ketyeg.Memóriából hozza a kötelezőt az LG, a RAM mérete 3 GB, tárhelyből pedig 32 GB-ot kapunk. A hátlapon két kamera teljesít szolgálatot, a főmodul 13 megapixeles, mellé jár még egy 5 megapixeles fixfókuszos a másodlagos szenzor. Az akkumulátor kapacitása mindhárom modellnél 4000 milliamperóra. A repertoárt bővíti még a hátlapi ujjlenyomat olvasó és az arcfelismerés, ezeket a funkciókat a két nagytesó is megkapta.

Az LG W30 már magasabb színvonalat képvisel. Hátlapja üvegből készült és három darab kamerát találunk rajta. A főkamera 12 megapixeles Sony IMX486 szenzor, mellé jön még egy 13 megapixeles, 100 fokos széles látószögű lencse, valamint a 2 megapixeles mélységszenzor.A kijelző valamivel nagyobb, szám szerint 6,26 hüvelykes panelről van szó, de a felbontás ugyanúgy 720p. Nem csak ez, a lapkakészlet, a memória mérete és az akku kapacitása is azonos. Az előlapi kamera 16 megapixeles, de itt már egy apró vízcsepp szerű notch van a képernyő felső sávjában.

Az LG W30 Pro Snapdragon 632-vel rendelkezik, a belső memória 4 GB, a tároló pedig 64 GB-os. Ezen kívül minden ugyanaz, mint az LG W30-nál. Első körben Indiában kerül forgalomba a három készülék, az LG W10 ára ott 37 ezer forintnak megfelelő összeg. A W30-ért nagyjából 40 ezer forintnyi rúpiát kérnek, a W30 Pro áráról nem jött infó.

Az sem derült ki, hogy Indián kívül érkezik-e még valahová az LG új szériája. A szokásos kapcsolódási módok minden készülék esetében adottak és gyárilag Android 9 rendszerrel csomagolhatjuk ki őket a dobozból.