Chip hiány miatt késhet az iPad Pro szállítása

pro

Az Apple a napokban bemutatta a legújabb generációs iPad készülékeit. A Pro variáns alkatrész problémák miatt sokkal nehezebben szerezhető be, mint a többi termék. Mutatjuk, hogy miért.

crypto50

A 2021-es évben minden gyártónak meggyűlt már a baja az alkatrészek beszerzésével, hiszen a globális piacon jelentős chip hiány áll fenn. Ez az olyan nagy vállatokat is érinti, mint az Apple vagy a Samsung.

Az új generációs iPad Pro készülékeket már az Apple által fejlesztett M1-es chip hajtja, ami sokkal energiatakarékosabb és erősebb, mint versenytársai. Természetesen ezt azt is hozza magával, hogy ennek gyártása is sokkal nehezebb, mivel míg egy Apple A14 Bionic chip 11,8 milliárd tranzisztorból áll, addig egy M1-es chip 16 millárdból.

m1

Az amerikai cég vezérigazgatója még év elején jelezte, hogy az Apple-t is el fogja idén érni a hiány, ami most következett be. Persze nem csak a tabletekre kell sok időt várni, hanem az iPhone és az Apple Watch okosórákra is.

Ennek több oka is van, hiszen a fent említett gondok mellé még az is becsatlakozik, hogy több gyártósort már a új termékek gyártására állítanak át, hiszen lassan kapható lesz az iPhone 13-as sorozat és az Apple Watch Series 7.


Forrás