Csalás miatt három hónapra tiltja egy telefon teszt eredményeit az AnTuTu

Három hónapra lekerült egy telefon az AnTuTu listájáról, mert kiderült, hogy manipulálták az általa elért pontszámot.

A telefonok teljesítményét jelenleg leginkább a különböző benchmark applikációt segítségével tudjuk összehasonlítani. Jelenleg az egyik legnépszerűbb applikáció ami erre képes az az AnTuTu. Ebből adódóan nem is meglepő, hogy egyes gyártók telefonjuk bemutatóján szoktak villogni az elért AnTuTu pontszámmal. Persze vannak olyanok is, akik el szokták csalni az eredményt. Korábban jóval sűrűbben lehetett ilyenről hallani, de most is fennakadt egy mobil az AnTuTu “rostáján”.

realme-gt-5

A jelenlegi feketebárány a Realme GT, aminek még a megjelenése előtt közzétették, hogy 770.221 ponttal zárta az AnTuTu tesztjét. Mivel ez is egy Snapdragon 888 processzorral ellátott mobilról van szó az AnTuTu sokallta az elért pontszámot, mert az ilyen lapkával ellátott telefonok 710.000 körüli pontszámot szoktak elérni. Ezért vettek egy Realme GT készüléket és saját kezűleg tesztelték le. Melynek során megállapítást nyert, hogy a többmagos teszt során manipulálták a szálakat. Az erősebb magok ugyanis végeztek olyan számításokat is, amiket a tartalékos magoknak kellett volna. Valamint a JGP dekódolásnál kihagyott részleteket a telefon így gyorsabban tudott végezni az adott feladattal. Mivel utóbbit nem mutatja az AnTuTu ezért nem is tűnhetett szembe a felhasználóknak, de az AnTuTu közzétett egy képet, hogy miről is van szó. Bal oldalt látható a Realme GT által produkált kép, jobb oldalt pedig az, ahogy annak valójában ki kellene néznie.

realme-gt-antutu

A szankció az lett, hogy három hónapra kitiltották a Realme GT mobilt mindenféle AnTuTu toplistáról. Hozzátették, hogy amennyiben a gyártó módosít ezzel a gyakorlattal akkor visszakerülhet, de akár végleges tiltást is szerezhet magának.

A Realme egyik vezetője Xu Qi Chase reagált az AnTuTu vádaira, akkor elsőnek azt írta Weibo csatornáján, hogy valós eredményekről van szó. Majd később maga a cég is kiadott egy közleményt, amiben már azt írták le, hogy igyekeznek tisztázni a helyzetet és nem fogják hirdetni az elért pontszámot, amíg nem beszélték meg a dolgokat az AnTuTu-val.