Egy csúcsmobilt még tartogat erre az évre a Samsung

Az Samsung az év végére szokta hagyni a Galaxy W széria legújabb modelljének a bemutatóját. Ha a név nem cseng ismerősen nem véletlen, mivel ezek a készülékek főként Kínában szoktak forgalomba kerülni, de van rá esély, hogy idén a nemzetközi piacra is kerül majd belőle.

A Galaxy W sorozat tagjai idáig mind kagylómobilok voltak, de úgy néz ki, hogy a 2019-es modell egy hajlítható kijelzős, 5G-s készülék lesz. A hivatalos képek alapján a Samsung formatervezői nem dolgoztak sokat a dizájnon. Fogták a Galaxy Fold-ot és pakoltak bele egy 5G modemet. A specifikációkról egyelőre nem esett szó, de nem nehéz kitalálni, hogy Exynos 9825 vagy Snapdragon 855+ kerülhet a motorháztető alá.

Az elmúlt hetekben több olyan hír is jött, hogy a dél-koreai cég egy másik összecsukható telefonon is dolgozik, a közzétett sajtómeghívó alapján november 19-én ismerkedhetünk majd meg ezzel az “újdonsággal”. Az már korábban kiderült, hogy Galaxy W20 5G néven érkezik majd a masina, de az akkor kiszivárogott promóciós kép alapján úgy gondoltuk ismét egy kagylótelefonnal rukkol elő a Samsung. A Weibo-n felbukkant legújabb képen viszont már a Galaxy Fold-ot láthatjuk a W20 5G felirat alatt. Az is felmerült, hogy az “5G-s Fold” csak Kínában kerülne forgalomba, a világ többi országában nem, mondjuk ebben nem igazán lenne reláció.

Az biztos, hogy az ázsiai országban gyorsan elkapkodták a Samsung első hajlítható mobilját, ma reggel indult a 4G-s Fold értékesítése és az első 20 ezer darabos készlet már el is fogyott. November 11-én valószínűleg megtudjuk a globális piacra érkezik-e ez a változat. Mondjuk annak tudatában, hogy a Fold ára alapból 2000 dolláról indul és ebbe még kerülne egy 5G modem, ami csak dob az árcédulán, itthon sejthetően nem igazán kapkodnának érte.