Érdekes hátlappal érkezett a Huawei Y7p

48 megapixeles főkamerával, 4000 mAh-s akkumulátorral és furcsa hátlappal debütált a Huawei Y szénájának legújabb tagja a Huawei Y7p.


Egyértelműen olcsóságnak számít majd a most bemutatott Huawei Y7p, de ettől függetlenül nem biztos, hogy nagyon kapkodni fognak utána. A készülék hardverspecifikációit illetően azért nem lehet okunk panaszra. Az Y7p megjelenítője 6,39 hüvelykes LCD panel, ami mellé HD+ felbontás társul, a kijelzőben találjuk a 8 megapixeles szelfi kamerát, ami a bal felső sarokban helyezkedik el. A hátlapon már azért ütősebb kamerarendszer kapott helyet, itt egyből három lencse kacsint vissza ránk, a fő kamera 48 megapixeles, amit egy 8 megapixeles ultra széles látószögű és egy 2 megapixeles mélységszenzor egészít ki.

huawei-y7p

A közzétett képek alapján érdekesnek tűnik a hátlap, ami nem abban merül ki, hogy az ujjlenyomat olvasót is itt találjuk, hanem a dizájnban. A lent látható képeken úgy tűnik mintha a telefon hátsó részére egy üvegfóliát ragasztottak volna (de valószínűleg nem erről van szó). Ettől függetlenül kíváncsian várjuk, hogy ez a valóságban hogyan fest majd.

A motorháztető alá Kirin 710F lapka, 4 GB rendszermemória és 64 GB-os tároló került, hely szűkében ezt egy 512 GB-os microSD kártyával is tudunk bővíteni. Az akkumulátor kapacitása 4000 mAh, ez egész jól hangzik. Viszont az előtt egy kicsit értetlenül állunk, hogy miért micro USB csatlakozón keresztül tudjuk megejteni a telep töltését, de legalább kapunk egy kis gyorstöltést, ez 10 W-ot jelent. Ha már itt tartunk a rendszer sem a legfrissebb, Android 9 Pie alapokon EMUI 9.1 kezelőfelület. Az újdonság ára egyébként 160 dollár, ami átszámítva körülbelül 50 ezer forint, de hazai megjelenésről nem esett szó. Első körben Thaiföldön lehet majd beszerezni, kék és fekete színekben.