Fiataloknak kínál pénzkereseti lehetőséget a Youtube

A TikTok sikerét látva a Google tavaly szeptemberben elindította a Youtube Shorts-ot, ami holnaptól már nálunk is elérhetővé válik.

INLOCK

A Youtube Shorts lényegében ugyanaz mint a TikTok, rövid videóklipek szerkesztését és összevágását teszi lehetővé, ami alá egy rakat audiomintát pakolhatunk. Egyelőre csak 26 országban érhető el a Shorts mobilalkalmazás, de holnaptól már több mint 100 ország lakói telepíthetik az applikációt. Szerencsére hazánk is rajta van a listán, így a videókat már nem csak megtekinteni tudjuk majd, hanem hozzáférést is kapunk a Shorts tartalomkészítő eszközeihez. Ezekkel a kis videókkal természetesen pénzt is lehet keresni, nem titkolt cél a Google-nél, hogy ily módon próbálnak meg minél több fiatalt a Shorts használatára ösztönözni. Valószínűleg ahogy egy hagyományos Youtube videónál, a havonta megkereshető összeg itt is nagyban függ attól, hogy melyik ország lakói vagyunk.

 

A keresőóriás tájékoztatása szerint a felhasználók az audiómintákat a Youtube-on lévő bármelyik videóból kiválaszthatják, ami lényegében több milliárd videót jelent. A videók készítői több mint 250 kiadó zeneszámait is használhatják, ilyen például a Sony Music Entertainment, a Sony Music Publishing, a Warner Music Group, az Universal Music Group vagy a Believe, a Merlin, és a Because Music.

Youtube Shorts

Holnaptól a platformon egyébként több újdonságot is elérhetővé tesznek. Eredetileg 15 másodperces videókat lehetett eddig készíteni, ezt kitolják 60 másodpercre. Továbbá szöveget lehet majd hozzáadni a videók egyes pontjaihoz, automatikus feliratkozást kérni és érkezik pár új effekt is.

Egy kis ingyen Bitcoin jöhet?

Ha felkeltette érdeklődésed a Shorts, keresd holnap a Play Áruházban vagy az App Store-ban.