Európában is megjelenhet a Honor V30?

A Huawei az USA szankciói miatt a nemzetközi piacon már nem tud abban a formában jelen lenni, mint korábban. A Mate 30 széria Kínán kívül eddig csak néhány ázsiai országban jelent meg. Friss infók alapján viszont elképzelhető, hogy egy Honor mobillal hamarosan szerencsét próbálnak a globális piacon. 

A Honor V30 bemutatója már nagyon érik, ha az elmúlt évek menetrendjét vesszük alapul, akkor december környékén jöhet a mobil, vagyis mobilok mert idén kettőt is kapunk. A Huawei még júliusban nyújtott be néhány védjegyet a készülékekkel kapcsolatban az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalához. Persze, ha valóban megjelenik nálunk a V30, akkor View 30 néven fog érkezni, hasonlóan az elődmodellekhez. A szabadalmakra visszatérve, a “Cine-Lens” és a “Camera Matrix” került levédésre, ezek közül az egyik már ismerős lehet, a másik úgy tűnik az új Honor csúcsmobilban debütálhat majd.

Kínában rengeteg kép kiszivárgott a Honor V30-ről, így a dizájn már ismert. A hátlapon a Mate 20 szériához hasonlóan, egy négyzet alakú kameraszigetet találunk, ebben úgy tűnik négy modul teljesít majd szolgálatot. Az eddigi pletykák szerint kap egy 60 megapixeles kamerát is a mobil, a védjegyből azonban nem derül ki, hogy a Camera Matrix csak egy PR megnevezésre vagy valami új funkcióra utal.

Specifikációk tekintetében, a 7 nanométeres note-on, EUV litográfiával gyártott Kirin 990 borítékolható, bizonyára LTE és 5G modemmel szerelt változat is készül a V30-ból, utóbbi V30 Pro néven érkezhet. Iparági források szerint, a valamivel drágább és nagyobb V30 Pro OLED kijelzővel jön, még a V30 LCD technológiát használ. A méretbeli eltérésből adódóan az akkumulátor kapacitása sem fog egyezni, 4200 és 4000 milliamperórás telepekkel lehet kalkulálni. A Pro a nagyobb akku mellé 40 wattos gyorstöltés támogatást is kap, azoknak, akik a sima V30-cat veszik 22,5 wattal kell majd beérni.

A Honor View 30 széria állítólagos európai indítása még nem megerősített, mindenesetre egy érdekes lépés lenne a Huawei-től és legalább megtudnák, hogyan szerepelnek a nemzetközi piacon a készülékeik a Google szolgáltatáscsomagja nélkül.