Ez történt 2021-ben: 3.rész

2021

Folytatva a rendhagyó posztokat, újabb cikkhez érkeztünk, amiben az idei év harmadik negyedévét foglaljuk össze. Mutatjuk mik történtek a Q3-ban.

crypto50

Az idei évben, talán lehet mondani, hogy a harmadik negyedévben történt a legtöbb esemény az okostelefon piacon, a Q1 előtt. Számos új készülék jelent meg, sőt akadtak olyan termékek is, amikkel a gyártók újra visszatértek egy piacra. A legtöbb nagy gyártó előállt valami újdonsággal, amiket most be is mutatunk nektek.

Huawei P50

Huawei P50

 

Kezdjük a hányatott sorsú Huawei P50-es sorozattal, amit hivatalosan is bemutattak már ebben az időszakban, viszont még mindig csak ott tartunk, hogy Kínában kapható a készülék, ott is korlátozott számban. Valószínűleg ezt a vonalat már elengedték a cégnél, hogy az európai piacra is bevezessék a terméket.

Samsung Foldable

z fold 3

Az év egyik nagy dobása a Samsung nevéhez tartozik, hiszen bemutatkozott a Samsung Galaxy Z Flip 3 és Samsung Galaxy Z Fold 3 is. Mindkét termék rendhagyónak számít a saját kategóriájában, hiszen mindkét telefon megkapta az IPX8-as vízállósági tanúsítványt, amivel az első olyan hajlítható kijelzővel rendelkező okostelefonok lettek, amik bírják a vizet. Mindemellett hatalmas az érdeklődés irántuk, olyannyira, hogy egyes piacokon jobban fogynak, mint a Samsung Galaxy S21 és Samsung Galaxy Note 20 széria.

iPhone 13

iphone 13

Az Apple is új szériát hozott el a vásárlóknak, hiszen megjelent az iPhone 13 széria, összesen négy modellel (Mini, sima, Pro, Pro Max). Azt ki kell emelni, hogy nem hoztak nagy újítást az előd modellekhez kepést, mégis nagyon népszerűek a termékek. Talán, ami érdemleges az az, hogy a Pro verziók megkapták a 120 Hz-es kijelző képfrissítést, ami mellesleg nem egy nagy innováció, hiszen androidos fronton évek óta jelen van. A mobiltelefonok mellett az AirPods sorozat is folytatást kapott két év után, ami dizájnban nagyon hasonlít a Pro verzióra, viszont az árazása nem túl baráti, az előd modellhez képest.

Xiaomi

A kínai Xiaomi sem tétlenkedett ebben az időszakban, hiszen Kínában egy új sorozatot indított el Xiaomi Civi néven, emellett több év után először, táblagépet dobott a piacra, amit Magyarországon is meg lehet vásárolni. Mindemellett megjelent a nagyszerű árazású Xiaomi Redmi 10 készülék is, ami szintúgy kapható itthon, igaz korlátozott számban. A nagyobb dobás ezek közül a termékek közül a Xiaomi 11T széria bevezetése, ahol a Pro modellnél találkozhatunk a 120W-os gyorstöltéssel, emellett Snapdragon 888 dolgozik a készülékben.