Hamarosan érkezik a legújabb Snapdragon processzorral rendelkező mobil

írta: Robi

A Qualcomm a múlt hónapban mutatta be legújabb rendszerchipjét a Snapdragon 675-öt, a lapka mondhatni meglepetésként ért mindenkit mert előtte semmit sem lehetett hallani róla, most pedig úgy tűnik nincs sok hátra az első ilyen chippel szerelt készülék debütálásáig.


A Geekbench leplezte le az új CPU érkezését, mivel a napokban egy Snapdragon 675 processzorral rendelkező eszközt teszteltek az applikációval. Egyenlőre a rejtély maradt, hogy melyik gyártó fogja piacra dobni az első ilyen készüléket, mivel azon kívül, hogy Android 9 platformmal és 4 GB rendszerszermemóriával rendelkezik a modell, más nem derült ki róla. A Snapdragon 675 teljesítménye a Snapdragon 710 és 670 között helyezkedik el, ez látható a pontszámok alapján is.

A 11 nanométeres lapka egyébként Kyro 460 architektúrára épül, a processzor két darab nagy teljesítményű Cortex-A76 és hat darab Cortex-A55 magokból áll. Valami oknál fogva azonban az SD675-ben lévő Adreno 612 GPU gyengébb mint a 670-ben lévő grafikus gyorsító, bár a Qualcomm azt mondja, hogy játékokra optimalizálták a grafikus egységet, nos, a fentiek alapján úgy tűnik rövid időn belül kiderül mit is hoztak össze.

forrás: geekbench