Hamarosan Európába is jöhet a Mate 30 széria

huawei-mate-30-cover

Annak ellenére, hogy a Mate 30 mobilok bemutatójára Európában került sor, mégsem tudjuk őket beszerezni a kontinensen, de most felcsillant egy halovány reménysugár a megjelenéssel kapcsolatban.

A Huawei szeptember 19-én rántotta le a leplet a Mate 30, Mate 30 Pro és Mate 30 RS készülékekről, azonban hivatalosan nem tudjuk őket beszerezni Európában. Arról, hogy mikor kerülnek fel a boltok polcaira a mobilok az öreg kontinensen még nem ejtett szót a Huawei, de egy külföldi forrás szerint már a következő hónapba sor kerülhet erre. A Techgarage ma arról számolt be, hogy november közepétől már Európában is megvásárolható lesz a Mate 30 széria, de továbbra is a Google szolgáltatási nélkül tudjuk majd beszerezni őket. A forrás szerint Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban Svájcban és az Egyesült Királyságban már biztosan elérhető lesz a jövő hónapban a Mate 30 és Mate 30 Pro.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy ezzel kapcsolatban hivatalos megerősítést még nem kaptunk a Huawei-től, tehát érdemes fenntartásokkal kezelni a dolgot. A Techgarage egyébként az európai árakról is beszámolt. Információik alapján a 8/128 GB-os Mate 30 ára 799 euró lesz, ami átszámítva körülbelül 262 ezer forintot jelent. A 8/256 GB-os Mate 30 Pro pedig 1099 euróba, vagyis 360 ezer forintba kerülhet. Az 5G képes Mate 30 Pro pedig majdnem 400 ezer forintot fog kóstálni. November 15-ig még bő két hetünk van, meglátjuk mennyire volt hiteles a Techgarage forrása.

FORRÁStechgarage
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.