Hazánkban is népszerű Huawei mobilra érkezik az EMUI 10

p30-lite-cover

Sokak által kedvelt Huawei mobilra futott be az Android 10 és EMUI 10 frissítés, mutatjuk kiknek kell figyelni az elkövetkezendő hetekben frissítést jelző értesítést.


Úgy tűnik a Huawei-nél gőzerővel dolgoznak azon, hogy minél előbb kiadják a legfrissebb Android rendszert és az ehhez tartozó EMUI 10 kezelőfelületet. Az előző héten is beszámoltunk arról, egy újabb Huawei mobilra érkezett meg az Android 10. Ez az Y9 Prime 2019 volt. Ezt követően felröppentek a hírek azzal kapcsolatban is, hogy mikor jöhet a frissítés a P20 szériára. Kiderült, hogy még egy kicsit várnunk kell, mivel március elejére igétek az érkezését Európába. A Huawei P30 sorozatra még novemberben érkezett meg az Android 10, de a termékcsalád egyik tagja még mindig nem kapta meg. Most viszont úgy néz ki, hogy az elkövetkezendő hetekben a Huawei P30 Lite tulajok is frissíthetnek.

emui10-update

A gsmarena értesülései szerint Dél-Afrikában már elérhető a P30 Lite-ra az Android 10 és ezzel együtt az EMUI 10 kezelőfelület is. Az eddigi információk alapján egy 3,82 GB méretű csomagra kell számítanunk. Természetesen mint minden hasonló frissítésnél, ezúttal is kalkulálunk kell csúszással. Tehát itthon lehet, hogy csak hetek múlva tudjuk majd letölteni.

Specifikációk

A Huawei P30 Lite-ot egyébként tavaly márciusban mutatta be a gyártó. A készülék 6,15 hüvelykes Full HD+ felbontású LTPS IPS LCD kijelzőt kapott. A mobil lelke a Huawei házon belüli gyártású rendszerchipje, a 12 nanométeres gyártástechnológiával készült Kirin 710. Ami a memóriakiosztás illeti, globálisan többféle modell is beszerezhető, de itthon a 4 GB RAM-al és a 64 vagy 128 GB belső tárolóval ellátott modell lett a legnépszerűbb. A P30 Lite előlapján egy 24 megapixeles szelfikamerát találunk. A hátlapon pedig 48 megapixeles fő kamera, 8 megapixeles széles látószögű és egy 2 megapixeles mélységszenzor található. A mobil energia ellátásáról pedig egy USB-C Type csatlakozón keresztül 18 wattal tölthető 3340 milliamperórás akkumulátor gondoskodik.

Láthatóan a Huawei nem feledkezik meg az olcsóbb készülékek tulajdonosairól sem. A P30 Lite tulajok pedig még szerencsés helyzetben is vannak mert elérhetők a készüléken a Google szolgáltatásai is.