Kiderült mikor kapja meg az EMUI 10-et a Huawei P20 Pro

p20-pro-cover

A napokban megérkezett az Android 10 és az EMUI 10 kezelőfelület a Huawei Y9 Prime 2019-re, és most nagyon úgy tűnik, hogy a P20 Pro lesz a következő.


Ezúttal a Huawei saját Twitter csatornájának köszönhetjük, hogy megtudtuk mikorra várható az Android 10 és a hozzá tartozó EMUI kezelőfelület a P20 Pro-ra. Elsőként egy indiai felhasználónak a kérdésére válaszolt Twitteren a Huawei melynek során elmondták, hogy január közepén érkezhet meg az EMUI 10 a P20 Pro-ra, tehát már a jövőhéttől megvan rá az esély, hogy elérhető legyen. Viszont ez csak az indiai régióra vonatkozik. Ezt a kérdést egy német felhasználó is a feltette a Huawei részére szintén Twitteren, aki már egy teljesen más választ kapott.

emui-10-p20-pro-1

A kapott válasz szerint az európai felhasználóknak sokkal többet kell majd várniuk az EMUI 10 kezelőfelületre és az új Android rendszerre. A Huawei Német Twitter oldala elmondta, hogy Március elején érkezik majd az EMUI 10 a P20 Pro-ra. Sőt, azt is elárulták, hogy négy hétbe telik majd mire az összes telefonra elérhető lesz a frissítés.

emui-10-p20-pro-2

Mivel egy nagy frissítésről van szó, így valóban elképzelhető, hogy két régió között ennyi idő majd mire megérkezik. Innentől kezdve azért érdemes lesz figyelgetni a szoftverfrissítések menüpontot, mivel az is benne van a pakliban, hogy előbb érkezik, de persze a csúszás sem kizárható.

Android 10 érkezett a Huawei középkategóriás mobiljára

Közeli renderképeken a Huawei P40 Pro