Csak decemberben jön a Huawei Mate 30 5G

Lehetett már olyan pletykákat hallani, hogy a Huawei szünetelteti a Mate 30 szériával kapcsolatos munkálatokat, az USA szankciói miatt. Ahogy már akkor is sejthető volt, ezek alaptalan hírek voltak.


A májusban bejelentett Huawei elleni szankciókat feloldották, így a kínai vállalat továbbra is kereskedhet amerikai cégekkel, illetve az amerikai forrású licencek és szabadalmak használatának sincs akadálya. Valószínű a Hongmeng OS vagy Oak OS fejlesztése továbbra is folyik, nem árt azért a legrosszabbra felkészülni. Mivel az új rendszerre való átállással megtorpanna a Huawei növekedése, ezért továbbra is Android rendszerrel jöhetnek a készülékek. Ezt a Huaweinél is tudják, pont a héten beszélt erről Ren Zhengfei a cég alapítója és vezérigazgatója.

A Mate 30 széria tehát a megszokott ütemben érkezhet, a bemutatót már biztosan nem fogják eltolni. Erről árulkodott a kínai vállalat tisztviselője egy oroszországi 5G konferencián. Itt a várható 5G-s telefonok is szóba kerültek, a Huawei első ilyen eszköze a Mate 20 X 5G, amit már néhány országban elindítottak. A képen látható idővonal ugyan Oroszországra vonatkozik, de valószínű máshol is hasonló felállásra lehet számítani. Ez alapján hajlítható 5G képes Mate X szeptemberben fog piacra kerülni, ez már újdonság, néhány napja írtunk is róla.

uawei-mate-30-5g-bemutato-idopontjaMint kiderült a Mate 30 széria is rendelkezni fog 5G-s variánssal, de ez valamivel később jöhet mint az LTE modemmel szerelt modellek. Ha az eddigi forgatókönyvet vesszük alapul akkor novemberben lehet a Mate 30 és Mate 30 Pro startja, a Mate 30 5G is várhatóan ekkor fog bemutatkozni, de utóbbi valamivel később, decemberben kerül forgalomba a kiválasztott piacokon.

Az új Mate sorozat kapcsán már elég sok hír érkezett, gondolom mondani sem kell, ezek közül egyik sem hivatalos. Az viszont borítékolható, hogy a kijelző mérete növekedni fog és a töltés sebessége is érezhetően gyorsabb lesz. A motorháztető alá kerülő Kirin 985 egy teljesen új gyártástechnológiával készül, ez az Extreme Ultravilet Litography. Ennek köszönhetően a rendszerchipre 20 százalékkal több komponenst lehet integrálni, ami a teljesítmény növekedéséhez és az energia igény további csökkenéséhez vezet.