Jöhetnek a cserélhető akkumulátoros okostelefonok?

A napokban egy új hír szerint hamarosan azt is előírhatja az EU, hogy az okostelefonokban használt akkumulátoroknak cserélhetőnek kell lenni, a felhasználó számára is. Mutatjuk a részleteket.

Az utóbbi időben nagy változásoknak lehetünk szemtanúi, ugyanis nemrég aláírták, hogy a 2024-es év végétől minden okos eszköz csak USB Type-C porttal lehet majd felszerelve, így az Apple-nek is át kell térnie erre a csatlakozó típusra.

Ez nagyban könnyítheti majd a felhasználók dolgát, ugyanis elég lesz egy kábelt vinni az útra és minden eszközt lehet majd vele tölteni.

A napokban egy újabb érdekes információ látott napvilágot, ami szerint az Európai Bizottság egy olyan törvényen dolgozik, ami ki fogja mondani azt hogy az okostelefonokban cserélhető akkumulátort kell beszerelnie a gyártóknak, amit a felhasználó is könnyedén ki tud otthon cserélni. Ez a kialakítás jellemző volt a régebbi készülékeknél, viszont egy ideje eltűnt.

Vagyis itt hozzá kell tenni, hogy nem teljesen, ugyanis a Samsung Galaxy Xcover szériát még mindig így készítik, annak ellenére, hogy a készülék rendelkezik IP68-as vízállósági tanúsítvánnyal is, tehát a hagyományos készülékeknél megoldható lesz ez a javaslat, viszont a hajlítható kijelzős okostelefonok esetben már más lesz a helyzet, ugyanis ott két külön akkumulátor van beleépítve a termékbe, amiket össze is kell kötni a mérnököknek, ami nem könnyű feladat.


Forrás