Jön a Play Áruház és a Gmail app sötét módja is

gmail-dark-mode-cover

Az Android 10-zel ugyan elvileg rendszerszintű sötét mód vált elérhetővé, de több Google alkalmazás nem kapta meg ezt a témát, amit úgy néz ki hamarosan pótolni fognak.

REVO2A legfrissebb Android már a hónap eleje óta elérhető a Pixel telefonokra és a rendszerszintű sötét mód ellenére is akadnak olyan alkalmazások melyek nem váltottak feketére. Ilyen a Kereső, a Térkép, a Play Áruház vagy a Gmail is. Viszont utóbbi kettő esetében nagyon úgy néz ki, hogy már úton van a dolog. A térkép esetében pedig egyelőre be kell érnünk csak éjszaka a sötét móddal. Most úgy néz ki, hogy a Gmail applikációra is elkezdte kiadni a Google a sötét módot, néhány felhasználó részére már elérhetővé is vált.

gmail-sotet-mod

Viszont verziótól független, hogy kik tudnak sötét módra váltani, inkább szerver oldali a frissítés, ez azt jelenti, hogy hiába rendelkezel a legújabb Gmail verzióval nem biztos, hogy át tudsz váltani sötét témára. Utóbbit egyébként a Beállítások menüponton belül az Általános beállításoknál tudod majd megtenni. A Gmail sötét módja tehát úton van, remélhetőleg néhány hét múlva mindenki számára elérhető lesz.

Egy másik jó hír, hogy úgy néz ki a Play Áruház sötét módja is érik. Itt a fentiekhez hasonló a helyzet, csak néhány felhasználó részére vált elérhetővé a sötét téma a Google alkalmazásletöltő applikációján belül.

play-aruhaz-sotet-mod

Az XDA Developers számára egy Android 10-zet futtató Pixel 2 XL telefonon jelent meg a Play Áruház sötét módja. Ami elmondásuk szerint a rendszer egészére nem terjed ki, tehát egyes appoknál ennek ellenére sem érhető el. Valószínűleg a következő hetekben a többi Pixel tulaj számára is elérhető lesz.