Készen áll a nemzetközi piacon Google Szolgáltatásokkal megjelenni a Honor V40

honor-v40-cover

Nagyon úgy néz ki, hogy belátható időn belül a nemzetközi piacra is megérkezik a január végén bemutatott Honor V40 5G mobiltelefon.

A legfrissebb hírek szerint a Huawei-től független Honor készen áll arra, hogy a nemzetközi piac részére is bemutassa legújabb zászlóshajóját a Honor V40-et. Mint tudjuk a készülék január végén jelent meg Kínában, ekkor azonban nem ejtettek szót a nemzetközi premierről. Azt fontos kiemelni, hogy Kínában Google Szolgáltatások nélkül jelent meg a telefon, mivel ott tiltott ezek használata. Egy forrás viszont megerősítette, hogy a nemzetközi verzión már előre lesz telepítve a GMS, tehát minden olyan Google applikáció elérhető lesz ami a Huawei mobilok esetében nem.

A Honorra a tulajdonos váltás miatt egyébként nem vonatkoznak az Egyesült Államok szankciói. Tehát az amerikai cégek mindenféle engedély nélkül kereskedhetnek vele, ezt már korábban George Zhao a Honor vezetője is megerősítette. Valamint az is köztudott, hogy megállapodtak több nevesebb céggel is, mint például az AMD, Intel, Qualcomm és a MediaTek, akik a jövőben beszállítóik lehetnek.

Ugyan a Honor V40 nemzetközi premierjével kapcsolatban még nem érkezett információ, de a kínai bemutatónak köszönhetően tudjuk, hogy milyen hardverekkel fog bemutatkozni. A megjelenítő 6,72 hüvelykes 1236 x 2676 képpontos felbontású 120 Hz-es OLED panel egy beépített 16 megapixeles kamerával. A számítások elvégzéséről MediaTek Dimensity 1000+ processzor gondoskodik. Memóriakiosztást tekintve 8 GB RAM-ot kapunk választásunktól függően 128 GB vagy 256 GB tárhellyel. A telefon hátlapján három darab kamerát találunk, melyek közül az elsődleges szenzor egy 50 megapixeles széles látószögű modul f/1.9-es rekeszértékkel. Ezen kívül van még egy 8 megapixeles 120 fokos ultraszéles látó és egy 2 megapixeles makró kamera. Mindezt pedig egy 4000 mAh-s 66 wattos gyorstöltéssel táplálható akkumulátor látja el energiával.