Kiszivárgott a Galaxy A52 dizájnja és hardverspecifikációi

galaxy-a52-5g-cover

Szinte minden kiderült a Galaxy A52 5G-ről és 4G-ről, valamint a megtudtuk azt is, hogy hogyan fognak kinézni ezek a mobilok.

Egy ideje már hallunk pletykákat a Galaxy A52-ről, de a Samsung továbbra sem erősítette meg, hogy valóban érkezni fog a Galaxy A52 4G és A52 5G. Ez persze nem akadája annak, hogy még több hírt kapjunk a készülékekről. Mint tudjuk a WinFuture német blog egyik szerkesztője Ronald Quandt nagyon jó Samsung-os forrásokkal rendelkezik, ezt az elmúlt évek során többször is bizonyította. Ronaldnak ezúttal a Galaxy A52 mobilokról érkeztek információi és természetesen azonnal meg is osztotta azokat a nagyvilággal.

galaxy-a52-5g-1

Az A52 telefonok Snapdragon 720G és Snapdragon 750G lapkákkal lesznek felszerelve. 6/128 GB-os és 8256 GB-os változatokban lesznek elérhetők és az 5G és 4G modell is rendelkezni fog microSD foglalattal, tehát helyhiány esetén tudunk majd bővíteni. Ezen kívül kiderült az is, hogy Android 11 rendszerrel és valószínűleg a legfrissebb OneUI kezelőfelülettel fognak debütálni a modellek. A forrás szerint csak a rendszerchip lesz a különbség a két változat között. A további hardverspecifikációk megegyeznek majd. Tehát mindkét készülék 6,5 hüvelykes Full HD+ felbontású Super AMOLED kijelzővel és abba épített ujjlenyomat olvasóval fog kereskedelmi forgalomba kerülni a megjelenítő felső sávjában középre helyezett 32 megapixeles előlapi kamerával. Egy korábbi forrás szerint a 4G változat 90 Hz-es míg, az 5G variáns 120 Hz-es képfrissítéssel ellátott kijelzőt fog kapni.

A Galaxy A52 5G-t és 4G-t is négyféle színben lehet majd kapni, ezek a fehér, kék, lila és fekete színek lesznek. Hátlapjukon négy kamerát helyezett el a Samsung, melyek közül az elsődleges szenzor 64 megapixeles, ezen kívül találunk még a hátlapon egy 8 megapixeles ultraszéles látót, valamint egy 5 megapixeles és egy 2 megapixeles modult. Ezek funkcióját ugyan még nem tudjuk, de valószínűleg az egyik makró kamera lesz a másik pedig mélységérzékelő. Az akkumulátor kapacitása 4500 mAh-s lesz, és USB-C csatlakozón keresztül 25 wattos gyorsöltéssel tudjuk majd táplálni.