Kör alakú kameraszigettel szerelt Honor mobil a láthatáron

A Motorola csúcsmobiljain látott kör alakú kamera sziget mostanában elég sok gyártónak megtetszett. Ha minden igaz, a Huawei is ezt a dizájnelemet választotta a Mate 30 szériánál, az egyik “T” utótaggal ellátott OnePlus mobil is ezzel jön, most pedig felbukkant egy titokzatos Honor készülék is, szintén kör alakú kamerarendszerrel.

REVO2

Az Apple és a Google telefonjait látva úgy tűnt, a négyzet alakú kamerarendszer lehet a következő pár hónap slágere. A Huawei, a Honor és a OnePlus viszont (szerencsére) inkább egy másik geometriai alakzatot választott. A legutolsó fejlemények szerint a Mate 30 sorozat is kör alakú szenzorszigettel jöhet, és természetesen kapunk Honor mobilt is ezzel a megoldással. A névvel kapcsolatban még csak találgatások vannak, egyes források Honor 20S és Honor V30 néven emlegetik azt az eszközt, amiről a napokban felkerült egy kép Kína legnagyobb közösségi oldalára, a Weibora.

A felvételen látott masina összesen négy darab kamerával rendelkezik, középen pedig egy LED vakut találunk. Az alsó modul négyzet alakú, valószínűleg ez ugyanaz a periszkópos 50x-es super zoomra képes egység, amit a Huawei P30 Pro is megkapott. Egyes régiókban a Honor 20 széria beszerezhető ebben a zöldes árnyalatban, amit érdekes módon Fantom Blue-ként neveztek el. Talán innen indult a pletyka, miszerint a képen a Honor 20S látható, ami egyébként múlt héten tűnt fel először. Idő előtt felkerült ugyanis Google Android Enterprise program weboldalára, azóta várható a Honor 20S érkezése. Pontosan nem tudjuk hol helyezkedik majd el a Honor 20 szérián belül, de a specifikációk egy részét is feltüntette a keresőóriás.honor_20s

A készülék 6 hüvelykes kijelzővel, 8 GB belső memóriával, modelltől függően 128 vagy 256 GB tárhellyel rendelkezik majd és Android 10 rendszert futtat. A többi specifikáció ismeretlen, így nem teljesen világos, hogy közép vagy felsőkategóriás telefonról van szó, mindenesetre a 8 GB RAM-ból kiindulva inkább az utóbbira van esély.

Egyesek azonban úgy vélik, a Honor V30 van a képen, ami a nemzetközi piacra Honor View 30 néven jöhet, viszont a Honor V20/Honor View 20 decemberben mutatkozott be, így a folytatás is akkor várható. Vannak még tehát homályos részletek, valószínű pár nap múlva már többet fogunk tudni.