Leszerepelt a Lenovo Z6 Pro a DxOMark tesztjén

A hónap elején bemutatott Lenovo Z6 Pro kameráit tesztelte a DxOMark és nem igazán voltak elragadtatva a szenzorok tudásától.


Az áprilisban érkező Lenovo Z6 Pro után több telefonnal is bővült a Z6 széria. A múlt hónap végén debütáló Lenovo Z6 Pro 5G Edition-t július elején az “olcsósított” Lenovo Z6 követte, de ne feledkezzünk meg a Z6 Youht Edition-ról sem. A Lenovo Z6 Pro a Qualcomm Snapdragon 855 csúcslapkát kapta. A készülék megjelenítője 6,39 hüvelykes, és akár 12/512 GB-os változatban is beszerezhetjük. A fentiek tekintetében a teljesítményre biztosan nem lehet panasz, azonban a DxOMark szerint ezt a Z6 Pro kamerái már nem mondhatják el magukról.

Annak ellenére, hogy a Lenovo Z6 Pro kameráit elég masszív kampánnyal reklámozta a gyártó. Eléggé alul teljesített a jelenlegi csúcsmobilokhoz képest a DxOMark tesztjén. Persze itt érdemes leszögezni, hogy a DxOMark-nál professzionális szinten nézik, hogy mire is képesek egy adott telefon a fotós és videós képességek terén. Így valószínű, hogy egy átlagfelhasználónak nem olyan szembetűnő a minőség.

lenovo-z6-pro-dxomark

A Lenovo csúcsmobilja 103 ponttal zárta a DxOMark fotós tesztjét. A videós megmérettetés alkalmával pedig 79 pontot sikerült szereznie. Így az összesítésben 95 pontot szerzett, ez jóval a mai csúcsmobilok teszteredménye alatt van. Valamivel jobban teljesített mint az iPhone 8 Plus, de a OnePlus 6-nál nem lett jobb. Bár egyik sem igazán nagy dicsőség, mivel mindkét készülék már több mint egy éve lett bemutatva. Sőt az iPhone 8 Plus már lassan a kettőt súrolja.

1 hozzászólás

Comments are closed.