Már a pulzusunkat is mérhetjük egyes Xiaomi telefonok kamerájával

Hamarosan már telefon kamerájával is mérhetjük pulzusunkat, csak egy megfelelő Xiaomi mobil és a Mi Health applikáció legfrissebb verziója kell hozzá.

brave_banner_3_gsmring

Tavaly júniusban a Xiaomi elindította új egészségkövető alkalmazását amit Mi Health néven vezettek be. Az applikáció indításakor még meglehetősen egyszerű volt, akkoriban csak néhány funkciót tartalmazott melyek a következők voltak: alvásfigyelés, lépésszámláló és menstruációs ciklus követő. A MIUI 12 bevezetésével azonban még több funkciót kapott a Mi Health, és a lépésszámláló pontosságán is javítottak. Most pedig elérhetővé tették azt a funkciót is, amivel a telefon kamerájával tudjuk ellenőrizni pulzusszámunkat.

pulse-1

A funkció használatához meg kell nyitnunk a Mi Health alkalmazáson belül a pulzusszám mérőt. Ezt követően a készülék által adott utasításokat kell követnünk. A telefon egyik kameráját és a vakut kell eltakarnunk ujjunkkal még a megjelenítő alsó részén lévő skála el nem éri a 100%-ot.

pulse-2

A mérés befejezése után egy ablak ugrik fel három választható opcióval úgy mint általános állapot, nyugalmi állapot vagy edzés után. A felhasználónak az éppen aktuális állapot alapján kell választania, majd ezt követően a Jelentés megtekintése gombra menve érhetők el a mért eredmények. Ez tartalmazza a pulzusszámot és annak illusztrációját melyből megtudjuk, hogy a mért pulzusszám lassú vagy gyors volt-e.

Amit mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a fenti funkció csak a Mi Health 2.7.4-es verziójában érhető el, ami ha minden igaz, rövid időn belül már elérhető lesz a legtöbb felhasználó számára. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mely Xiaomi telefonok támogatják a ezt a funkciót, de remélhetőleg hamarosan erről is érkezik majd információ.