Már aktiválható a Gmail applikáció sötét módja Androidon és iOS-en

gmail-dark-mode-cover

A sötét mód egyre jobban kezd elterjedni rendszer és applikáció szinten is, most egy újabb népszerű alkalmazás kapta meg az újítást. Hivatalosan is megérkezett a Gmail app sötét módja.

REVO2A Google egy Twitter bejegyzésben tette közzé, hogy már elérhető a mobilos Gmail sötét módja. Elsőként nyáron hallhattunk arról, hogy hamarosan a Gmail is megkapja ezt a funkciót, majd pár hónappal később már képeken is láthattuk, hogy miként fog kinézni. Ami a követelményeket illeti, Android 10 és iOS 11 vagy ennek újabb verziója kell a sötét mód aktiválásához. Androidon belül a rendszerszintű sötét mód bekapcsolásával a Gmail is sötétre vált.

Akinek Apple mobilja van, iOS-en a beállításokban kell keresni, de ezt nem igazán részletezték, hogy hol. Itt megjegyezném, hogy hosszas keresgélés után sem találtam meg sehol. Ez valószínűleg azért lehet, mert a Google ígérete szerint fokozatosan fog mindenki számára elérhetővé válni két héten belül, minden Android 10-et vagy iOS 11-et és újabb rendszert futtató telefonon.

FORRÁStwitter
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.