Másodlagos kijelzővel jöhet az LG Rollable

Egy a napokban benyújtott szabadalom szerint másodlagos kijelzővel is rendelkezhet az LG különleges mobilja a Rollable.

Az elmúlt évek során láttunk már pár összecsukható telefont, de kijelenthetjük, hogy egyik sem olyan mint az LG ilyen mobilja. A dél-koreai gyártó még év elején a CES-en mutatta be a Rollable-t, akkor megtudtuk, hogy a megjelenítő méretét motorikusan tudjuk majd nagyobbra vagy kisebbre venni.

Most azonban úgy tűnik, hogy az LG még ennél is tovább menne. Mint ahogy az a fenti videón is látható nem igazán úgy néz ki a telefon mint aminek van előlapi kamerája. Ezt nem azt jelenti persze, hogy szelfikamera nélkül fog jönni a mobil. Az LG ugyanis kölcsönvesz egy már más gyártóknál is jól bevált kis praktikát. A Rollable hátlapjára elhelyeznek egy kisebb másodlagos kijelzőt. Ennek szerepe az lesz, hogy a mellette lévő hátlapi kamerák segítségével tudunk majd szelfit készíteni.

LG-Rollable-a-1024x749

Az eddig kiszivárgott információk szerint az LG év végéig fogja piacra dobni a készüléket. A dupla kijelzővel kapcsolatban egyébként február 12-én nyújtottak be egy szabadalmat az CNIPA-hoz (Kínai Nemzeti Szellemi Tulajdoni Hivatalhoz). A korábbi jelentések szerint az LG Rollable kijelzőjét mozgató sínrendszeres kialakításának köszönhetően akár 40%-kal is nagyobb lehet eredeti állapotához képest.

A pletykák szerint az LG és a TCL is tanulmányozza a Rollable technológiáját és a Samsung is tervez hasonló telefont piacra dobni még ebben az évben.

Ez is érdekelhet:

Ha most veszel bitcoint, Teslát is nyerhetsz