Megjelent a Goriila Glass Victus 2

Az egyik legnagyobb kijelző üveget gyártó cég a napokban hivatalosan is bemutatta a legújabb termékét Gorilla Glass Victus 2 néven. Mutatjuk, hogy mit kell tudni róla.

A Corning már évek óta fejleszt kijelző üveget az okostelefonokra, így valószínűleg már szinte mindenki találkozott ilyen védelemmel. A középkategóriában leginkább a Gorilla Glass 5-ös üveg a legnépszerűbb, ami nem egy mai darab, de még mindig biztosít sok esetben védelmet a készülékünknek.

Eddig a legújabb üveg a Gorilla Glass Victus Plus volt, ami például a Samsung Galaxy Z Fold 4 okostelefont is fedi. Persze ki kell emelni, hogy tökéletes üveg nincs, mindegyik termék összetörhet egy rossz esés következtében, de azért jól jön egy ilyen típusú védelem is a tok és a fólia mellett, így kisebb az esély az anyagi kárra.

A sérülés mértéke persze függ attól, hogy mire esik a készülék vagy milyen nagy a súlya hiszen, ha nehezebb, akkor nagyobbat tud esni.

A napokban a Corning bemutatta a Gorilla Glass Victus 2 üveget, ami még nagyobb védelmet nyújthat a termékünknek. Állítólag, ha durván 1 méter magasból leesik az okostelefon, akkor túlélheti a betonra esést, ha pedig aszfaltra esik, akkor akár a 2 méternél is van rá esély, hogy nem esik baja. A forrás szerint hamarosan debütálhat majd a készülékeken is az új védelem, mi pedig nem lennénk meglepve, hogy az új Samsung Galaxy S22 szériás okostelefonoknál történne meg mindez.


Forrás