Megmutatta erejét a Huawei P40 Pro 5G

Az előző hónapban a Huawei P40 széria tagjai megkapták a 3C tanúsítványt, így a készülékek modellszámát is megtudtuk. Közülük egy most felbukkant a Geekbench-nél, a Gizmochina szerint ez a P40 Pro 5G lehet.


A Huawei új mobiljai már a TENAA-nál is megtették a kötelező köröket, de a készülékek pontos specifikációit ilyenkor nem szokták közzétenni. A Geekbench listájából viszont már levonhatjuk a következtetéséket a hardveres összetevők kapcsán. Aki eddig is követett bennünket valószínűleg tudja, hogy a P40 széria ugyanazt a rendszerchipet kapja meg mint a Mate 30 és Mate 30 Pro. Ez a 4G-s változatok esetében a Kirin 990, az 5G képes variánsoknál pedig a valamivel erősebb Kirin 990 5G-t jelenti.

A Geekbench azt is feltárta, hogy 8 GB RAM volt a tesztelt masinában és Android 10 operációs rendszert futtatott. A megmérettetést 776 pontos egymagos és 3182 pontos többmagos pontszámmal zárta a P40 Pro 5G, ez nagyjából az az eredmény, amit a Mate 30 Pro is fel tudott mutatni. A Snapdragon 865 picit erősebb, mint a Kirin 990 5G, ami nem is csoda hiszen a két chipset bemutatása között majdnem fél év eltelt. Ebből persze a felhasználók semmit nem fognak megérezni, teljesítményben a P40 széria is hozza azt a színvonalat, amit egy felsőkategóriás készüléktől elvárunk. A nagyobb gondot a Google Mobile Services hiánya fogja okozni, hiába feküdt rá a Huawei a HMS-re, Kínán kívül a Google alkalmazások nélkül elég nehéz az élet.

A pletykák szerint a Huawei az eddig megszokott árazást fogja alkalmazni, a P40 mobilok valamivel olcsóbbak lesznek, mint a Galaxy S20 széria tagjai. Ezzel nem is lenne baj, ha adottak lennének az olyan Google szolgáltatások, mint a Gmail, YouTube, Drive vagy a Google Keep. Tegnap megtudtuk, hogy a standard P40 ára Európában országtól függően 799 és 899 euró (átváltva 270-305 ezer forint) között fog mozogni, a négy hátlapi kamerával szerelt P40 Pro-ért pedig maximum 1099 eurót (372 ezer forintot) kérnek. Idén érkezik egy harmadik készülék is, ez állítólag Huawei P40 Premium Editon néven debütál majd és a nyitóára várhatóan 1199 és 1299 euró közötti összeg lesz.