Megmutatta erejét a Huawei új csúcsprocesszora a Kirin 9000

A Geekbench-nek köszönhetően megtudtuk, hogy mire lesz képes a Huawei Mate 40 mobilokkal együtt érkező új Kirin processzor.

A Huawei október 22-én mutatja be a Mate 40 szériát, amivel a cég legújabb csúcsprocesszora is debütálni fog. A chip nevével kapcsolatban egyébként már több verziót is hallhattunk. Hívták már Kirin 1000-nek és Kirin 9000-nek is, most úgy tűnik, hogy utóbbi lesz a befutó, (de még semmi sem biztos). A lapka egyébként a napokban járt a Geekbench-nél és ennek köszönhetően megtudtuk, hogy mégis mire lesz képes. Az applikáció 1020 pontot adott az egymagos, míg 3710 pontot a Huawei NOH-NX9 modellszámú készülék többmagos teljesítményére. Ez a telefon külföldi források szerint egyébként a Huawei Mate 40 Pro lehet.

kirin-9000-geekbench

A teszt eredmények alapján úgy tűnik, hogy az új Kirin lapka teljesítménye jobb mint a Galaxy Note20 Ultra Snapdragon 865+ változatáé. Ez a telefon ugyanis körülbelül 900 pontot szerzett az egymagos teszten, a többmagoson pedig 3100 körül teljesített. A pletykák szerint a Kirin 9000-ban találunk több 2,04 GHz-es alapórajelű és egy 3,1 GHz feletti túlhajtott ARM A77 magot. Nagy valószínűséggel ezeknek is köszönheti az elért eredményt. A Geekbench adatlapjából megtudtuk azt is, hogy 8 GB RAM-mal rendelkezik a tesztelt eszköz, és Android 10 rendszert futtatott.

A Mate 40 sorozathoz egyébként egy rövid videó formájában érkezett egy új előzetes is. Ezen a széria kilenc generációját láthatjuk és azt, hogy melyikkel mikor ismerkedhettünk meg. Természetesen a Mate 40 termékcsalád bemutatójának dátuma sem maradt ki a videó végéből, de újat nem tudtunk meg róluk.