Megmutatta erejét a Snapdragon 865

A Qualcomm decemberben mutatta be a Snapdragon 855-t, ami az amerikai cég első 7 nanométeres node-ra épített lapkakészlete. Nemrég egy félgenerációs frissítést is piacra dobtak, a Snapdragon 855 Plus-t, húzott CPU-val és GPU-val.


Decemberig már nincs sok idő hátra, így minden bizonnyal gőzerővel készül a folytatás. Az eddigi számozásból kiindulva most a Snapdragon 865 a soros, de az sincs kizárva, hogy teljesen új néven érkezik idén a chip. A Geekbench-nél felbukkant egy titokzatos „Qualcomm Kona” kódnévvel ellátott eszköz, és valamivel magasabb pontszámot zsebelt be, mint az SD 855 termékcsalád. Külföldi portálok szerint ez már a Snapdragon 865 lehet és a Qualcomm megkezdte a tesztelését. Az egymagos teszt során 4149 pontot gyűjtött, míg a többmagos próbatétel végeredménye 12915 pont lett.snapdragon_865_geekbench

A Snapdragon 855-ös mobilok átlagban 3500 pont körül szoktak teljesíteni az egymagos, és 11.000 pont körül a multi-core teszteken, de nem ez az egyetlen árulkodó jel. A lapkakészlet kódneve „msmnile” és a processzor alapfrekvenciája 1.8 GHz, ezzel szemben a Snapdragon 855 alapjáraton 1.78 GHz-en ketyeg. A Geekbench oldalán lőtt kép alapján, 6 GB belső memória volt a tesztelt mobilban és Android Q rendszert futtatott. Az új chip várhatóan az év végén debütál majd, valamivel magasabb órajelet kap, mint elődjei és jó eséllyel – akárcsak az Exynos 9825-nél- EUV technológiát használnak majd a gyártása során.