Megvan a Huawei P40 mobilok várható európai ára

Sejthető volt, hogy nem kell sokat várni az első olyan hírre, ami a P40 mobilok árával kapcsolatos. A forrás persze nem hivatalos, egy ismert tippster-től jött az infó.


Rodent950 az európai országokban várható árakat közölte Twitter oldalán. Nyilván az egyes piacokon némileg eltérő árcédulával lehet kalkulálni, van ahol kicsit olcsóbbak, máshol pedig drágábbak lesznek a P40 mobilok, mi valószínű az utóbbi csoportba esünk majd. Természetesen idén is emeli az árakat a Huawei, de egy hajszálnyival a Galaxy S20 mobilok ára alá lőnek. Már csak az a kérdés mire mennek ezzel az agresszív árazással a Google Mobil Services nélkül az európai piacon.

Elvileg idén három felsőkategóriás készüléket foglal magába a P40 széria, a legolcsóbb változat a P40 lesz, aminek az ára Rodent950 szerint országtól függően 799 és 899 euró között fog mozogni, ez átváltva 270-305 ezer forintot jelent. Csak összehasonlításképp, a sima Galaxy S20 itthon 325 ezertől indul gyári garanciával.

Értelemszerűen a P40 Pro is drágul a P30 Pro-hoz képest, de több vonalon is komolyabb előrelépést tud felmutatni. A kamerarendszer teljesen új és a Kirin 990-nek köszönhetően a teljesítmény is javult. Ha hihetünk a forrásnak, 999 és 1099 euró között mozog majd a mobil ára, ami a jelenlegi árfolyamon átváltva 338-372 ezer forint.

A harmadik modell, az eddig csak Huawei P40 Premium Editon néven emlegetett masina, de még korántsem biztos, hogy valójában ez lesz a készülék végleges neve. Ezt a Galaxy S20 Ultra ellen küldi harcba a Huawei, kamerás képességek tekintetében jobb lesz mint a P40 és P40 Pro. A fő kamera állítólag 52 megapixeles, ami mellé jár egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű lencse, egy periszkópos teleobjektív 10x-es optikai zoommal, egy másik telefotó szenzor 3x-os nagyítással, illetve egy 3D ToF kamera. Ennek a variánsnak az ára a forrás szerint 1199 és 1299 euró között fog mozogni, ami elég sok pénz, legjobb esetben is 406 ezer forint, de árban még így is a Galaxy S20 Ultra alatt van.

A feltüntetett összegek nem hivatalos fogyasztói árak, biztosat csak a március 26-án esedékes bemutató után tudunk mondani. Addig minden olyan hírt, ami a P40 szériával kapcsolatos érdemes pletykaszinten kezelni.