Nagyobb akkumulátorral jöhetnek a Samsung okostelefonok a jövőben

samusng

A dél-koreai vállalat a napokban zöld utat adott a legújabb technológiával fejlesztett akkumulátorainak, amik sokat segíthetnek a tervezőknek és a felhasználóknak is.

crypto50

A Samsung, mint Magyarországon a legtöbben tudják, akkumulátorokat is gyárt, autókba és persze egyéb eszközökben is, amik közé besorolhatóak az okostelefonok is. Az előző évben a Samsung SDI már elkezdte gyártani a legújabb zselés generációs akkumulátorokat, amiket járművekbe zárnak, hamarosan pedig egy dél-koreai gyárban az okostelefonokba is elkezdhetik gyártani az új akkumulátorokat.

Az új technológia lehetővé teszi, hogy ugyan akkor helyen 10%-al nagyobb kapacitást tudjanak elérni a készülékek vagy járművek, ami vagy azért lehet hasznos, hogy növelni tudják a kapacitást, vagy azért, hogy kisebb helyet foglaljon az akkumulátor. Ha az okostelefonokat vesszük figyelemben, akkor mindegyik lehetőséggel jól járhatnak a felhasználók.

Egyrészt visszatérhetnek a kis méretű okostelefonok, vékonyabb kiadásban, úgy, hogy nem fog az üzemidő rovására menni a méretcsökkenés, másrészt még nagyobb akkumulátorokat is belepakolhatnak a készülékekbe, anélkül, hogy nőne a termék mérete. Ha a forrás példáját vesszük alapul, akkor egy Samsung Galaxy S22 Ultra 5000 mAh-es kapacitás helyett, 5500 mAh kapacitást kaphat, a jelenlegi formában és kialakításban.


Forrás