Összecsukható mobilok érkezésére utalnak a Honor új szabadalmai

Új Honor kiegészítők mellett hamarosan összecsukható Honor mobilokkal is találkozhatunk egy most kiszivárgott szabadalmi lista alapján.

INLOCK

Miután a Huawei a múlt év végén eladta leányvállalatát a Honort, a cég mág független vállalatként tevékenykedik. Ennek köszönhető az is, hogy már nem szerepel az Egyesült Államok féle Entity List-en és így kereskedhetnek vele amerikai cégek is, ami azt jelenti, hogy Android rendszerrel gördülnek ki a gyárból a Honor készülékek, aminek valószínűleg a felhasználók örülnek a legjobban.

A tulajdonosváltást követően a Honor több készüléket is kiadott, melyek közül utoljára az előző hónap végén a Honor 50 széria debütált. Bár az elnevezésükből csúcskategóriás készülékekre gondolnánk, de ez nem egészen van így. A Honor 50 Pro például “csak” Snapdragon 778 5G rendszerchipet kapott és annak ellenére, hogy hátlapján 108 megapixeles elsődleges szenzort találunk a többi kamera felbontása azért nem igazán mondható nagynak. Mivel a 8 megapixeles ultraszéles látónál és a 2 megapixeles makró és mélységérzékelőnél találkoztunk már nagyobbal. Na, de ez még a közeljövőben biztosan fog fejlődni, mivel egy több mint féléve átvett cégről van szó akinek az idővel kellett versenyt futnia azért, hogy szerződéseket kössön több beszállítóval is.

A Honornak természetesen vannak tervei a jövőre nézve, erről árulkodik az is, hogy több szabadalmat is benyújtottak az előző hónapban. A fotó alapján megvan rá az esély, hogy akár három összecsukható készüléket is bemutathatnak a jövőben. Illetve láthatóan készülnek még fülhallgatóval, routerrel, okosceruzával és táblagéppel is, de szolgáltatások is lesznek a tarsolyukban. Legalábbis a Honor Magic Share és Drop nagyon erősen erre utal. Ugyan pillanatnyilag még csak a kínai piacon érhetők el a Honor mobiljai azért bízunk benne, hogy mire a fenti szabadalmakból lesz valami addigra már globális szinten is beszerezhetők lesznek a készülékeik.